Какво четох през 2023 ?

Целта ми за 2023 беше да прочета поне 15 книги. Справила съм с 20 и съм повече от доволна от себе си. Поне тази цел ми е била успешна! 😀

какво четох през 2023

Ето и пълен списък с книгите, които прочетох през 2023 : 
какво четох през 2023

какво четох през 2023

Моите топ 3 :  

  • "Баба праща поздрави и се извинява" - просто обожавам начина, по който този човек пише! Каквото и да кажа имам чувството, че ще е недостатъчно. Изключително завладяваща, лична, забавна и емоционална история. 
  • "Хората, които променят България 2"Казах го и за първа част, казвам го и за тази - изключително мотивиращо и вдъхновяващо четиво. Отварям първите страници и имам чувството, че в ръцете си държа не просто книга, а албум на добротата, наръчник за вдъхновение, истинско, актуално и “нашенско”. За мен тази книга си има направо колекционерска стойност- млад, български автор, събрани толкова вдъхновяващи истории, прекрасно оформление и изработка ( плътни, бели страници, цветен печат, чудесно за окото оформление).
Истината е, че културата ни като общество никой не може да ни я спусне отгоре, тя се променя от човек към човек, от пример към пример. Държавата може да променя някакви неща, ако културата изисква от нея да ги промени, но културата трябва да я даваме ние. Много е важно да повярваш, че има неща, които зависят от теб.


  • "Забравеното изкуство да възпитаваш " - цялата книга ми даде много идеи и вдъхновения, нов поглед върху родителството и възпитанието като цяло. Чете се изключително лесно и бързо.
Децата се развиват, като се учат от най- различни хора от всякакви възрасти- прабаби, дядовци, чичовци, семейни приятели и тн. През последните около хиляда години западното семейство се е смалило от голяма шведска маса с множество различни поколения в дребен ордьовър, състоящ се от мама, татко, две деца и евентуално куче или котка.

 

Приемете тръшкането като шанс за детето да се упражнява в това да се успокоява само, а за вас - да бъдете пример за спокойствие - а не да доказвате правотата си като родител.

 

Много майки се чувства самотни, защото са! Трудно е когато само майката полага грижи за детето. Трудно е и за майката, и за детето.



"Човекът, който не чете, няма предимство пред човека, който не може да чете"- Марк Твен 

За финал ви каня да се включите в моето предизвикателство и всеки месец да обсъждаме кой какво е прочел в социалните ми мрежи. 

книжно предизвикателство 2024
Последвайте ме в Goodreads, ако ви е интересно какво чета в реално време! А тук вижте какво четох през 2022. 

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required