Козметични разочарования 2023

Интересът ми към козметиката определено се увеличи през изминалата година. Бях спряла да се вълнувам от нови продукти, както и да си купувам такива. Рискувах обаче с няколко, дадох шанс и на някои много популярни. Това от своя страна доведе до нови любимци, но и до някои разочарования. 

козметични разочарования 2023


Ето и кои са продуктите, които ме разочароваха през 2023 : 

козметични разочарования 2023


👀 Soap brows сапун за вежди  - продукт в графата "много известни". Дадох му доста шансове, обаче така и не се разбрахме. Ако имате по- рунтави и обемни вежди ще ви хареса. Ако обаче имате по- малко косми, дупчици за попълване - по- скоро не е за вас. Минус е, че продуктът не работи самостоятелно, тоест трябва ви setting spray, prep mist или подобно, за да го размекне. Ако сложите повече течност се получава нещо като каша, която оставя бели следи по веждите. Ако имате продукт отдолу(молив или сенки за вежди) трябва внимателно да нанасяте, за да не го разнесе допълнително. За нанасяне на продукт върху самия “сапун”- може да забравите, освен ако нямате време да го изчакате да изсъхне напълно, което е в рамките на час! Иначе идеята му много ми хареса, но явно не е за моите вежди. 
💋 Lanolips балсам за устни - още един продукт, който е доста популярен. Дава добра хидратация, но трябва да се внимава с количеството. Ако сложите прекалено малко- няма да е достатъчно. Ако сложите прекалено много- оставя бял филм по контура на устните. Намира се трудно онлайн с доставка до България, може да си го закупите само от Сефора май. Това си е голям недостатък, поне за мен. 
👄 Dior lip glow oil - поредното разочарование от продуктите им за устни. Лично при мен( без видимо причина защо) този гланц тече и се разлива по вътрешността на чантите ми. Дори и да стои изправен, пак се разтича! Оставя мазно петно, което няма махане. Съсипа ми няколко чанти, преди да се усетя...абсолютно недопустимо за такъв "клас" продукт. Четката е обемна и изключително удобна. Глосът не е прекалено мазен и като формула не е идеално лош. Оставя лек розов тинт на устните, но това с омазаните чанти не мога да му го простя!

👀  Nars Climax спирала - дори и мини версията на тази спирала идва с обемна и голяма четка. Четката покрива хубаво миглите, разделя ги и им придава страхотен обем. Много ми се размазваше под очите и тушът изсъхна прекалено бързо. Ама наистина прекалено. 

🪄 Pixi on-the-glow BRONZE стик за лице - обожавам оригиналната версия на тези стикове ( без BRONZE частта). Водят се хидратиращи, мултифункционални, изключително са лесни за употреба, стоят много красиво и естествено на лицето и са дълготрайни. С тези обаче не усетих тази мекота на продукта, не се плъзгаха толкова лесно по кожата и съответно не стояха толкова естествено и красиво. Не мога да кажа дали всички са толкова сухи, но моите определено бяха и не ми харесаха. 

👄 RARE BEAUTY Soft Pinch Tinted Lip Oil ( цвят Happy) - страшно много се вълнувах за този продукт, но за съжаление изобщо не ми хареса. Може и аз да не съм си нацелила най-точния цвят, на моята кожа не стои никак красиво. Но това не е най-големият ми проблем с него. След като се нанесе се усеща едно леко мокро усещане, което не ми е по вкуса. Не го усещам изобщо хидратиращо и като олио( например диорското се усеща много по-меко и плътно на устните). Това дори бих казала, че подчертава сухите участъци. 

🪄 RARE BEAUTY Soft Pinch liquid blush ( цвят Encourage) - а това е продуктът, който чаках да намеря наличен най- много. Колко клипчета изгледах, докато се добера и аз до него.. Само за да разбера, че не е моят продукт. Цветът е много красив, поне с него съм се справила. Проблемът ми е със самата формула. Четката му е интересна и различна, формулата е дооооста плътна. Трябва минимално количество от продукта, иначе нещата бързо излизат извън контрол. Пробвах да го нанасям с различни четки, пробвах първо на ръката и после на лицето, директно на лицето, с продукт от четката, с продукт от ръката ми.. Просто не ми се получава, започва да стои на петна и изобщо не е красиво. Имам съмнения, че "базата" от ежедневния ми грим може да не е съвсем подходяща. Така и не го пробвах с фдт отдолу, защото рядко използвам такъв и в моментите, в които го правя изобщо не ми се рискува. 😀


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*


Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required