Козметични разочарования 2022

Въпреки супер изчистената ми рутина и прекупуването на стари любимци се е събрал добър списък с продукти, които не си заслужават цената или рекламата около тях !
козметични разочарования 2022
Спестете си някой лев и вижте списъка ми с козметични разочарования : 
козметични разочарования 2022
  • Kiehls балсам за устни- въобще не ми допадна, а цената му е дооста висока. Опаковката е като на стандартен балсам за устни, но накрая има няколко навивания с винт и забавя ненужно процеса отваряне/затваряне. Опаковката e малко тежка. Ароматът е едва доловим, но не ми допада. Омекотяване и дълбоко овлажняване не усещам. А обещанието за 12 часова хидратация ще се направя, че не съм го прочела! 🤐
  • Шампоан за проблемен скалп Philip Kingsley Itchy scalp - първият път, в който се измих с него доста ми допадна. Косата ми веднага се усещаше по- различна и още под душа си усещах скалпа много чист. Но след второто измиване по някаква причина косата ми започна много бързо да се омазнява. Все още не мога да разбера защо се получи така.
  • Сух шампоан за проблемен скалп Philip Kingsley - отново не е никак лош продукт, доста добре матира и заличава мазните корени, без наистина да дразни скалпа. Главният проблем, който имам с този продукт е задушаващият изкуствен аромат, който просто ме влудява. Целта на шампоана е съвсем друга и толкова много аромат е ненужен. Да не говорим, че ароматите са чест причинител на допълнително раздразнение.
  • Dior lip maximizer serum - продукт с много обещаваща формула, но почти никакво действие. Формулата му е обогатена с хиалуронова киселина и целта му е да хидратира в дълбочина устните и да ги “напомпа”. Таргетира се като продукт, който може да се ползва самостоятелно, като база за грим или като нощен серум за дълбока грижа за устните. Не го намирам за много подходяща база за грим, защото има леко лепкав филм, който изтрива продуктите още по- бързо. Не хидратира и чак толкова дълбоко, че да го ползвате за нощна грижа. Освен ако нямате около час преди всяка гримиране за да го изчакате да попие напълно. Получавате съвсем обикновен балсам за устни, който дори не е в много “луксозна” опаковка. Плътна пластмаса е, но все пак си е пластмаса. Не е лош продукт, но за цената и името не- aбсолютно не от мен! 👎
  • Мас Brow set- хубава четка, която обхваща добре веждите . Формулата е странна и сякаш не остава нищо по четката, а веждите се усещат мокри. Запечатва ги и им дава онзи “естествен, небрежен вид”, но за много кратко. Поне при мен ефектът се задържа за 10/15 минути, докато изсъхне продукта общо взето и след това сякаш нямам нищо.
  • Clarins total eye smooth balm - не ми хареса опаковката, формулата, дори лекият аромат, който е напълно излишен в подобен продукт. Опаковката е с помпа, която трябва да натискаш много внимателно иначе излиза или прекалено много продукт или прекалено силно и кремът хвърчи някъде напред. Трябва да се нанася на наистина суха кожа, иначе има вероятност за образуване на “кир ефект”.

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*


Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required