Козметични разочарования 2021

Рядко ми се случва да попадна на продукти, които да ме разочароват, защото много добре познавам кожата си и знам какви продукти харесвам. Вече не ми се случва често и да експериментирам или да попадна на продукт, който до толкова да ме впечатли, че да рискувам( така да се каже) да го взема, въпреки съмненията си. Все пак обаче успях да направя един скромен списък с неща, които не са точно моите. 

козметични разочарования

YSL спирала за обем  - има прекрасна опаковка, типичното за марката злато в комбинация с черно, която я прави да изглежда изключително луксозно. Това не е единствената причина, поради коята си я взех обаче! Преди години имах друга спирала на марката, която ми беше абсолютен фаворит, която обаче вече май не се произвежда, защото не мога да я намеря никъде. Взех тази с идеята, че ще е като заместител, ноо... сметките ми се оказа криви! Извива хубаво миглите и им придава този "изкуствен" ефект, както обещават от марката. Тушът е много черен, прекалено черен даже бих казала. Доста трудно се маха, но дори и това не било ме отказало съвсем от нея. Най- голямото ми разочарование с тази спирала е че се размазва адски много. Дори и да не нанеса на долния клепач, спиралата пак се размазва и то само след 1 час носене. Може би след като тушът поизсъхне малко няма да се размазва толкова, но това е нещо недопустимо за такъв клас продукт.  

Missha Perfect cover BB cream - доста хвален продукт, който се оказа неподходящ за моята кожа, което е много жалко, защото много ми хареса като идея и ефект. Ако все пак не сте чували за този бб крем- ще кажа, че предлага висока слънцезащита и много естествено покритие. Заглажда порите, без да стои прекалено изкуствено и е страхотен продукт за ежедневието. Проблемът при мен беше, че много ми запушваше порите и постоянно ми излизаха пъпки от него.

Medik 8 балсам за устни - супер странна формула, която имах усещането, че стои само на повърхността на устните и не хидратира изобщо. Балсамът е на основата на сквалан, който би трябвало да осигурява дълбока хидратация, но моето усещане изобщо не беше такова. Усещах го прекалено силикинов и някак много изкуствен. 

Medik 8 околоочен "балм" - всъщност това не е никак лош продукт, ако сте на 20-25 години и ако имате нужда от озаряване на околоочната зона и лека хидратация. Кремът имат съвсем лек цвят и наистина видимо озарява околоочната зона. Цветът изравнява по- тъмните участъци, но на мен не ми беше достатъчно хидратиращ и богат. Продуктите на Medik8 са с доста добри и изчистени формули, хубаво подбрани съставки, но просто тези двете не бяха моите. 


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required