Зимна рутина #моетоакне

Зимната ми рутина е последната такава, която "стриктно" спазвах и която е по "рецепта" от дерматолога ми. Ходих редовно повече от година, пробвах много неща, видях видима разлика, но лицето ми вече не се чувстваше добре с тежките продукти и реших, че е време да променя нещата.
В последната публикация по темата ви споделих за лятната си рутина , днес ще поговоря за тази, която използвах през зимата( до началото на януари😃).
лекуване на акне


Почистване на кожата
Sensibio Gel на Bioderma - много нежна пяна, която почиства страхотно лицето, без да го пресушава или дразни. От състава му липсват сапун и аромати. Това ми е втора опаковка от продукта и ще продължавам да го използвам. Харесвам опаковката- много е удобна за употреба и се вижда колко количество остава.
Sensibio H2O на Bioderma - замених любимата си мицеларна вода на Avene, защото според дерматоложката ми тази почиства по- дълбоко и по- хубаво. Все още не ми е любимата, защото оставя лек филм, който усещам по кожата, но за сега ще се придържам към нея. Използвам памучни тампончета за почистване на лицето. Може 2, може и 4 - зависи колко грим съм имала през деня. Общо взето, докато тампончето не остане съвсем чисто!
Грижа за кожата 
Cleanance expert на Avene - използвах сутрин и/или вечер. Нещо като Effaclar Duo на La Roche posay, но в моя случай този продукт показа по- добри резултатите. Лека формула, попива бързо, матира леко лицето и го успокоява. Продуктите на Avene са много нежни, но и ефективни. Не ми се е случило някой да дойде прекалено тежък.
Hyseac 3Regul на Uriage - използвам все още всяка вечер. Доста плътен и гъст крем, който оставя лек мазен филм върху лицето. На сутринта резултатите са страхотни - лицето е доста успокоено, червенините също и кожата е хидратирана. Задължително трябва да се отмие на сутринта, защото поне при мен има останал продукт. Много ми харесва!
Cicapeel на SVR - локална грижа за пъпки, която в съставките си има салицилова киселина. Втора опаковка от продукта, но вече не виждам никакви резултати. Имам все още от него, но все по- рядко го използвам, защото единственото, което прави е да създаде мазен филм върху пъпката, който после започва да се бели...
Sebiaclear Hydra на SVR - отново крем с доста гъста консистенция. Използвах сутрин, за богата хидратация през студените месеци. Супер е и като основа за фдт. Не го използвам толкова активно вече, защото успях да балансирам кожата си този сезон и нямаше тежко пресушаване като предната зима. Но наистина е успокояващ и хидратира кожата.

Антибиотици ака "тежката артилерия"
Целта на тези кремове е да убият бактерията, без да се налага да приемам вътрешно хапчета. В състава си имат доста силни съставки и като действие са доста силни. Не знам дали могат да се закупят без специална рецепта от дерматолог.
Фусидин - използвах едва няколко дни. Забелязах леко пресушаване, докато го използвах, но не прекалено. Нямаше допълнително раздразнение, но и за някакви видими ефекти не мога да говоря. Нанасях съвсем малко, с върха на клечка за уши, само върху пъпки.
Акнатак - ето това е тежък продукт. Имаше запарване при нанасяне, имаше изсушаване, имаше раздразнение.. както сами можете да се досетите- не се разбрахме много и не го използвах дълго. В състава си има :
Кпиндамицин е антибиотик. Той ограничава растежа на бактерии, свързани с акне и възпаление, причинено от тези бактерии.
Третиноин нормализира растежа на повърхностните клетки на кожата и води до нормално отделяне на клетките, които запушват космените фоликули в областите с акне. Това предотвратява натрупването на себум и формирането на ранни лезии на акне (черни точки и комедони).

Източник : цък

Цената му не е никак ниска( около 50 лв.), но нямаше как да продължа да го използвам, защото не исках повече да тормозя кожата си. Смятам, че помогна да намали видимо подкожните пъпки, както и подобри състоянието на някои белези, но не бих отишла да го купя от аптеката, без да ми е изписан и да ми е упоменато изрично как да го употребявам.
антибиотици за акне
лечение на акне
Снимки от 13.10
лечение на акне
Снимки от 27.10
акне
Снимки от 11.11
лечение на акне
Снимки от 27.12
Моля не забравяйте, че не съм професионалист и че споделям моето лично мнение и моят личен опит! 

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required