#Моетоакне

Да живееш с акне, във време, в което постоянно се сравняваме с някой и се гонят някакви нереалистични идеали, е голямо предизвикателство.
акне

Повечето хора ще те осъдят, че правиш от мухата слон( Тая пък! Какви трагедии има, тя за едни пъпки тръгнала да ми говори!). Трагедии има и винаги ще има. Тези пъпки може и да не са фатални, когато става въпрос за здраве, защото ДА, можеш да имаш акне и без да имаш здравословен проблем, но може и да са породени от доста сериозни хормонални (а и не само) проблеми. Но най- вече - акнето влияе сериозно върху психическото здраве, особено ако е в по- ранна възраст.

Въпреки че вече не съм на 15 години, ясно осъзнавам как стоят нещата и как не трябва да се притеснявам от хорското мнение- все още ме е срам да ходя до магазина(или някъде другаде), сама, без грим.. Не ме питайте защо- не мога да ви отговаря. Просто си е нещо вътрешно, някъде дълбоко заровено, което ме кара да се срамувам да се покажа "гола", без грим. Това е и една от причините винаги да съм с "идеална" коса.. така хората ще се фокусират върху нея и евентуално няма да обърнат внимание на лицето ми. Звучи ли ви познато?

И защо ви пиша всичко това? Защо продължавам да се показвам без грим в блога? Защото това са моите стъпки, малки, но за мен важни, към приемане на себе си. Целя да покажа на вас и на себе си, че не е толкова страшно. Не ми се получава всеки път, случва ми се да се погледна в огледалото и да си кажа "Няма ли вече да се оправи?". Приятелят ми често ме пита "Добре де, как след толкова време, усилия и средства, все още не си се оправила?".. Или пък приятелки ми казват "Пробвала ли си това?", "Ама знаеш ли този крем?.
Пробвала съм! Пробвала съм да бъда веган, да ползвам леки кремове, да ползвам тежки такива, да си правя пилинги, да ограничавам млечните, да пия повече вода, да спортувам... най-новото нещо е да не спя на една страна за да не "загрявам" мастните жлези.. Всичко, което ми се струва разумно съм го пробвала. Прогрес има, но не и напълно изчистване.

И ми се иска да кажа стига толкова. Когато тогава... И това ще мине!
лекуване на акне
Пиша този пост за тези от вас, които също се борят с акнето - не сте сами, не е срамно и сте напълно достатъчни! Фокусирайте се върху това, което имате, в това, в което сте добри, хората, които имате в живота... другото ще се нареди!

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required