#моетоакне

Днес ще си говорим за поредната рутина, която пробвах и която всъщност се оказа доста ефективна. Лятото е период, в който акнето ми се успокоява и исках да се насоча към по- леки продукти, които да помогнат с белезите и по- бързото заздравяване. Исках да държа кожата си колкото се може по- балансирана и хидратирана и да не използвам тежки продукти, които да я изсушат.
акне


Вечерна грижа 
Замених измивната пяна на Avene с нежния гел на Bioderma. Гелът идва в удобна опаковка с помпичка, този вариант на снимките е подходящ за пътувания. Не съдържа сапун и аромати. Почиства много нежно кожата, без да е изсушава или дразни. Няма аромат, прави лека пяна и се отмива лесно.
Следващата стъпка във вечерната ми рутина беше Glow тоникът на Pixie, който вече може да се намери в Sephora. Тоникът съдържа 5% гликолова киселина, която лицето ми обожава! 5% не са много, но все пак предпочитах да го използвам вечер. Киселината може да направи кожата по- чувствителна към слънцето. Тоникът не е мазен и не се усеща на лицето. Нанасям с памучен тампон и леки, кръгови движения, без да натискам много или да търкам силно в кожата. След употреба, тенът ми е леко избистрен, а на сутринта- лицето е видимо по- свежо и успокоено. Бавно и славно помага и на белезите да изчезнат. Обожавам го и това е втората ми опаковка.
Рутината завършва с лек масаж с този ролер. Той помага за по- бързото абсорбиране на продуктите и стимулира кръвообращението.

Сутрешна грижа
Сутрин започвах с гела на Биодерма, с който да освежа лицето и да премахна остатъците от вечерната рутина.
Започнах да използвам отново Effaclar duo + на La Roche-posay. Той помага за контролирането на себума, за белезите и леко матира лицето. Трябва му малко време да попие напълно, но след това е подходяща основа за ежедневен грим. Не стои мазно и не се усеща тежко на лицето. Не изсушава лицето и успокоява леко зачервяванията.
За активни пъпчици използвах Cicapeel гелът на SVR , за който съм ви говорила и в друг пост. Той съдържа салицилова киселина, но не е много ефикасен. Не бих заложила само на него да се бори с несъвършенствата, но помага да изсъхне по- бързо пъпката.
Завършвах рутината с лек масаж, който хем да помогне на съставките да попият по- добре, хем да освежи лицето и да не изглежда подпухнало.
лечение на акне
акне
моето акне
Снимката е от 16.09
Есента е периодът, в който акнето се влошава ( както стана и в моя случай, но този път беше далеч по- добре), но за това в следващия пост по темата!

Моля не забравяйте, че не съм професионалист и че споделям моето лично мнение и моят личен опит!

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required