#МоетоАкне

Пак изчезнах и малко се забавих със заплануваните публикации, а те са доста. Истината е, че акнето ми отново се влоши и аз бях изпаднала в лека депресия. Как да се появя в блога и да ви говоря за разни неща, все едно нищо не е станало, а аз искам да се заключа и скрия в нас? И друг път съм казвала, но за мен най- трудната част при акнето е да приема, че след няколко седмици подобрение, рязко мога да се влоша и няма какво да направя.
моето акнеЛяво - 20.05. Дясно - 02.06

След толкова време, ресурси и старание, което съм вложила в лечението си.. просто ми беше много криво. Имаше един период, в който се чудех защо ми е да блогвам, защо го правя, има ли смисъл и т.н.. Един ден обаче, една приятелка ми написа следното съобщение: 
Имаме семинар в университета и говорим за инфлуенсъри и те дадоха за пример.
Това беше моят сигнал, че това, което правя има смисъл. Моят wake-up call. През това време получавах съобщения в Инстаграм от вас! Питахте ме как се справям с акнето, какво става с рубриката, ще има ли скоро нов пост... и нещата някак си започнаха да добиват много смисъл и да се нареждат. Сетих се защо започнах тази рубрика и защо реших да споделям моя опит- за да дам повече гласност на този проблем, за да направя говоренето за акне по-лесно и за да не се крия! Истината е, че вие също много ми помагате със съобщенията и съветите си, за което много ви благодаря. 💗 Надявам се, единствено, че и аз съм ви полезна!
моето акне
Снимка : 02.07
Такаааа, след това велико въведение  отклонение  вече сте готови да видите поредната доза продукти, които използвах и какво е мнението ми за тях.
моето акне
моето акне
Започвам с измивната пяна на Avene. Изхабих няколко опаковки от нея и съм много доволна. Използвах я сутрин и вечер и я взимам с мен на пътувания. Страшно нежна към кожата. Почиства добре и я успокоява, без да я пресушава. Има много лек аромат и бих казала, че е икономична. Това, което ми харесва при нея е, че измиването става супер бързо и лесно и не дразни очите. Не е нужно да разпенвам първо продукт в ръцете, после да го нанасям на влажно лице и такааа нататък. Слагам малко в ръката, разнасям с кръгови движения по лицето, отмивам и готово!

Вечерната грижа бе придружена от серума за обновяваща грижа на Eucerin. Крем със светло зелен цвят и по- осезаем аромат. Кремът матираше кожата, без да я омазнява. Доста щипеше при отворени пъпки, което дължа на алкохола и киселините в състава му. Не забелязах видимо действие веднага, но след време се усети разлика при част от белезите ми. Спрях да го използвам обаче, защото не помагаше особено при активни пъпки и не беше достатъчно силен, за да успокои кожата ми.

За локално третиране на пъпки ( тоест единични, по- големи такива) сутрин и вечер все още използвам Sebiaclear Cicapeel на SVR. Това е прозрачен концентриран гел за белези и несъвършенства, който също е с лек аромат. Нанесен на кожата оставя много фин филм върху пъпката, който изчезва след попиване на продукта. Силициловата киселина в състава му помага за изсушаване на пъпката, но не мога да кажа, че върши чудеса. В комплект с други продукти помага, но не мисля, че сам би се справил.

Сутрин, след измиване, нанасям задължително лек хидратиращ крем. Избрах този на Avene, защото е със SPF 20, който е задължителен за мен през цялата година. Разбира се, през лятото не мога да разчитам само на този 20ти фактор, за това съм си избрала и подходящ дневен фдт. Този крем е изключително нежен към кожата, като я матира, хидратира и успокоява, без да я дразни или омазнява. Има лек и приятен аромат. Подходящ е за основа на грим. Попива почти веднага и след това не се усеща.
моето акне
Моля не забравяйте, че не съм професионалист и че споделям моето лично мнение и моят личен опит! 
💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required