Batist by Bilka ревю

След като се престраших да говоря открито за акнето и показах свои снимки без грим, мисля, че е време да поговоря по още една тема "табу" и това е бръсненето като начин за обезкосмяване.

Още от малка започнах да използвам самобръсначка. Пробвала съм кола маска( само на ръцете👼), но това с израстването на косъмчетата.. просто не е за мен. Обичам цялото ми тяло да е гладко и харесвам начините, които съм избрала за постигането на този ефект. За лицето си разчитам главно на пинсета и ленти с кола маска. За ръцете се доверявам на епилатор, а за всички останали части - на самобръсначка. Ръцете си епилирам 2 пъти в седмицата, лицето го пипам, когато си поискам общо взето, а другите части на 2 или 3 дни. Отказах се от епилатора за краката, защото започнаха да ми излизат подкожни пъпчици, отнемаше прекалено много време и просто резултатите не бяха достатъчно "гладки".
За да постигна и поддържам мека и гладка кожа използвам пяна за бръснене и лосиони за тяло..много лосиони 😀 Постоянно се мажа с нещо и държа кожата ми е да хидратирана винаги. Днес ще ви разкажа малко повече за новата серия на Bilka - Batist, която е създадена, специално за да поддържа кожата ни гладка. Bilka е българска марка, която използвам от години и за която съм ви говорила и друг път в блога.
Кремът е подходящ за ежедневна употреба и обещава да забави растежа на космите и да намали нуждата от епилиране. Не знам дали реално забавя растежа или просто прави косъмчета по- меки, но определено забелязвам разлика. За този продукт бях най- скептична и не очаквах нищо от него, а той ме изненада много приятно. Има лек аромат на масла и маракуя. Консистенцията му е най- гъста (нали е крем after all) от 3те подобни продукта от серията, но все пак попива значително бързо. Обичам да го използвам вечер, защото прави кожата изключително мека и на сутринта се събуждам буквално с копринено гладка кожа. Опаковката е подходяща за пътуване.  
Този лосион обещава да успокои кожата след депилация или епилация. Той е с още по- лек аромат на масла и алое вера. Консистенцията му е значителна по- течна и попива абсолютно веднага. Наистина успокоява кожата и я хидратира леко. Него го използвам главно след епилиране на ръцете или когато много бързам. Опаковката е доста голяма и икономична, но не е удобна за пътуване.
Пяната за бръснене е с обещание да осигури гладко и комфортно бръснене, като омекоти косъма. На мен малко ми прилича на пяна за лице, и като опаковка, и като консистенция. Свикнала съм да използвам по- гъсти пяни, които да покриват плътно кожата. Тази е доста рядка и не оставя такъв плътен слой върху кожата, но все пак улеснява бръсненето. Най- големият и плюс е, че хидратира изключително кожата и това усещане се задържа. Бях много изненадана първият път, в който я използвах и отмих от кожата. Буквално стоях няколко минутки под душа, в които просто си галех кожата 😂 Продуктът не е много икономичен, заради рядката си консистенция, но опаковката го прави изключително подходящ за пътуване.
Неговата цел е да подхрани и успокои кожата след епилация, депилация и дори кола маска. Това е най-силно ароматизираният продукт от серията, като отново се усещат масла, в комбинация с макадамия и маракуя. На мен лично много ми допада този аромат, но на някой може да се стори тежък. Доста е течно, така че трябва да се внимава при нанасяне. Може би точно защото е по- течен, не се усеща прекалено мазно на тялото. Не попива веднага и оставя мазен филм по кожата, но на прекалено. Използвам го преди да изляза, за да придам по- лъскав ефект на тялото си. Опаковката на олиото, както и на душ гела са еднакви и не са много подходящи за пътуване. Знаете, че аз от години ползвам интимния сапун на марката, който е в същата опаковка и вече съм свикнала, но трябва да го имате предвид.
Душ гелът има много функции. Той може да се използва едновременно за бръснене и измиване, като обещава да защитава, почиства и хидратира кожата. Има много приятен и свеж аромат( не мога да определя коя съставка му дава този аромат, може би екстрактът от кактус). Консистенцията му е като на по -гъсто олио/гел. Аз го използвам вместо пяна за бръснене. Разтривам го в кожата, докато не се получи пяна. Неговата пяна е по- гъста от тази на нежната пяна за бръснене, но е доста по- икономичен от нея. Прави бръсненето истинско удоволствие, като оставя кожата изключително мека и гладка. Плюс на опаковката е, че е прозрачна и можеш да видиш колко количество си изхабил.
Продуктите малко се припокриват, като според мен това е доста добър ход от страна на марката, защото по този начин има по нещо за всеки вкус и предпочитания. Описанието на продуктите е много подходящо и правилно, а дизайнът на опаковките е сладък и момичешки.
Моята кожа не е много суха и тези продукти са ми абсолютно достатъчни да я поддържат мека и хидратирана. Според мен са изключително подходящи за лятото, защото са леки като консистенция, но в същото време са достатъчно хидратиращи.

Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Постът е в колаборация с Bilka Bulgaria. Мнението ми е базирано на личните ми впечатления от продуктите. Снимките и текстът са авторски. Линковете са за ваше улеснение и аз не печеля от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required