BeGlam on the road: First time in Paris

Париж бе просто един град. Град, за който бях слушала много и който мнозина обичат и хвалят. За мен беше просто град, който исках да посетя, но не вярвах, че ще харесам много. Представях си, че е нещо като Ню Йорк - огромно, претъпкано, но самотно и прехвалено ( да, била съм в "Голямата ябълка" и даа.. това не е най- любимият ми град). Но Париж.. Париж е друга история.
Париж е хиляди мечти, вдъхновение, история, красота, любов, кроасани, вино и спокойствие. Париж е да гледаш Айфеловата кула и да не можеш да отместиш поглед. Париж е да се возиш в претъпкано метро и пак да успееш да видиш красотата около теб. Париж е мода. Париж е финес. Тук нещата се случват точно както трябва, без много усилия. Париж е красив, дори когато е мрачен и дъждовен. Мъжете носят костюми, а жените изглеждат безупречно, дори и с разрошена прическа. Никой не държи на перфектно изправена коса или тоалет, изцяло от маркови дрехи. Париж е малките улички и сладките фонтани. Париж е спретнатият дядо, с лула и кошница, пълна с франзели. Париж е щастие. Париж е много повече от един град и няма достатъчно думи, които да го опишат.
Да си турист в Париж е лесно. Всичко е направено така, че да те улесни и да се насладиш максимално на пътуването си. Не всички говорят английски, но все пак успяваш да се разбереш с хората. Точно един ден и вече бяхме доста ориентирани. Метрото и транспортът им са много улеснени и с тях се стига навсякъде. Да се движиш с куфар по парижките улици- също не е проблем.
Няколко от вас ми писаха да споделя повече за самото пътуване и неговата организация, затова реших да подготвя още два поста по темата. Единият ще е изцяло за Дисниленд, а в другият ще разкажа за билетите, хотела и подобни. 💗
С тези постове ще се постарая да ви вдъхновя да пътувате повече. Не е задължително да е до Париж, не е задължително дори да е извън България. Идеята е просто да пътуваме повече, да разчупваме ежедневието си, да правим спомени и да излизаме повече от комфортната си зона. И това ви го казва човек, който изключително много цени рутината си и не обича да излиза извън нея. Много е лесно да се забравят истински важните неща в живота, а животът.... той трябва да бъде динамичен, цветен, забавен и ЖИВЯН!

Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required