Какво четох през 2022 ?

Бях си поставила за цел да прочета поне 13 книги през годината. А съм се справила с цели 19! Четенето е съвсем различна магия, за която се надявам да намирам време и през новата година. какво четох през 2022

Ето и пълен списък с книгите, които прочетох през 2022 :

12. Човекът, който разхождаше книги - Карстен Хен 
13. Шефица Цвек в челюстите на живота - Дубравка Угрешич 
14. “Мързеливата майка”, или как да ускорим развитието на детето си - Анна Бикова
15. Нощна музика - Джоджо Мойс
16. Обещанието на един молв: Как един обикновен човек може да осъществи необикновена промяна - Адам Браун
17. Изкуството на победата : автобиография на създателя на Nike - Фил Найт
18. Излекувай живота си - Луиз Хей
19. Мансардата на бляновете - Ерих Мария Ремарк 

любими книги 2022


Моите топ 3
  • "Децата гледат от нас" - още от първите страници ми направи впечатление, че неща, които са били “верни” и “актуални” преди 20 години са много точни и днес!
Преди двадесет години всички в градчето или в махалата вярваха в едни и същи неща и морални стойности. Независимо къде отивахме да играем, правилата бяха едни и същи. Всички родители имаха еднакви надежди. Това вече не е така. Всяко семейство си има собствени стандарти. Нашите деца са свидетели на множество варианти на добро и зло и това им действа объркващо .

  •  "Мързеливата майка", или как да ускорим развитието на детето си - поредното попадение от Анна Бикова. Нищо не е на всяка цена, тонът в книгата е много приятелски и се чете лесно, без да те кара да се чувстваш като “лоша майка” или че не правиш достатъчно.
Забелязала съм, че много възрастни се плашат от боите. Когато им предложиш да изобразят нещо, те много по- охотно избират моливите - те са по- управляеми, следите от тях няма да се разрешат произволни по листа. Често това е свързано със страха да не излязат от вътрешните си рамки и с желанието да контролират ситуацията. И с желанието да сдържат емоциите си.

  • "Лимонов сладкиш с маково семе "- не бях попадала на по- завладяващ роман скоро! До края ме държа на тръни и буквално прекарах всяка свободна минута, четейки тази невероятна история. Страхотно леко четиво, но не точно! Чете се бързо и лесно, но пак те кара да се замислиш за истински важните и ценни неща в живота !

"Хората не четат книгите, четат себе си през тях", Ромен Ролан 
За финал ви каня да се включите в моето предизвикателство и всеки месец да обсъждаме кой какво е прочел в социалните ми мрежи.
книжно предизвикателство 2023



Последвайте ме в Goodreads, ако ви е интересно какво чета! А тук вижте какво четох през 2021. 

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required