Книжно ревю : Обещанието на един молив

Книгата не започна много обещаващо. Страницата е 30та, а авторът пътешества с кораб, има буря тип “Титаник” и не само че оцелява, ами и усеща Великото присъствие и разбира, че животът му има по- сериозен смисъл…
обещанието на един молив
Продължавам да чета, но до края на книгата оставам с едно усещане за нещо неизказано.

Каузата на автора е чудесна. Книгата представя създаването на организация и построяването на училища за нещо много лесно. Не се разказва за нито една спънка, нито една пречка или трудност. Та как може човек на 25 години да изгради 15 училища без нито един проблем ?

Към средата на книгата става ясно, че братът на автора е продуцент на Джъстин Бийбър !!! Той е бил и първата известна личност, която застава зад организацията.

Всичко това е чудесно, но книгата ми се струва прекалено плоска, без капка страст и любов, каквата очаквам да има човек, който на 25 години е успял да построи 15 училища. Докато я четях имах чувството, че е написана, просто за да я има, за да кажеш, че си написал книга или защото всички пишат книги.

обещанието на един молив

Ето и цитатите, които ми харесаха :


“Нямах дълга кариера, с която можех да докажа, че ще успея. Не разполагах и с милиони долари зад гърба си. Бях просто едно обикновено момче с 25 долара, което искаше да докаже, че всеки човек, без оглед на възраст, обществено положение и място, има потенциала да променя света.”


“Тези очаквания да се държим достойно и да даваме най- доброто от себе си очертаха нашите ценности, които впоследствие направляваха изборите ни. Те постоянно ни напомняха, че за да постигнеш изключително неща, трябва да се придържаш към изключителни стандарти, независимо какво ще си помислят хората.”


“Мнозина от нас прекарват целия си живот в един и същ балон - заобикаляме се с хора, които споделят нашите умения и говорят и изглеждат като нас. Страхуваме се да напуснем тази позната среда, което е нормално, но чрез изследването на непознатото, ние спираме да се фокусираме върху етикетите, които определят какво сме, и откриваме кои сме.”

“Ако искате да вървите бързо, тръгнете сами. Ако искате да стигнете далеч, вървете с другите.”

Оценка : 1 от 5 ⭐️

Обещанието на един молив от Адам Браун се предлага от AMG Publishing.* Преводът на Даниел Пенев е много добър! 

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*ПР пратка. Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.* 

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required