Книжно ревю : Излекувай живота си

"Излекувай живота си" е практически наръчник за преодоляване на отрицателните емоции и отрицателното мислене, които според авторката са основните причини за разболяване на тялото. Да видим! 
излекувай живота си луиз хей
Първите няколко глави не ме грабнаха много. Даже докато ги четях си мислех, че не съм толкова “сбъркана”, не съм имала чак толкова странно и “ограбващо” детство и лоши родители. Да, не са били перфектни, но са правели каквото са можели. Да, и аз сега не съм перфектна, но правя каквото мога и се старая да се подобрявам.

След това обаче попаднах на нещо много интересно, което сякаш ме “уцели”. Беше свързано с губенето на време и отлагането на задачи. Замислих се, че в главата си имам наистина много идеи, но редовно излизам с оправданието, че нямам време за достатъчно хубави снимки, текст и т.н. Така съботирам сама себе си. Някъде дълбоко в мен има едно плахо дете, което мисли, че не е достатъчно добро в това, което прави и не заслужава!

  
Ето и цитатите, които ми харесаха :

Миналото не може да се промени. Бъдещето се оформя от мислите ни в момента.


Често това, което смятаме, че не ни е “наред”, е просто израз на индивидуалността ни. Природата никога не се повтаря. Предопределени сме да сме различно. Когато успеем да приемем това, вече няма да се състезаваме и да се сравняваме. 

излекувай живота си луиз хей

Книгaта не се оказа точно моята, но това, което ми допадна беше идеята, че ако сме склонни да обърнем достатъчно внимание на начина ни на мислене, да отделим нужното време да "програмираме" ума си и нагласите си.. много неща могат да се променят. В ежедневието си се старая да намирам позитивно във всяка ситуация, бих казала, че съм благодарен човек и може би и затова книгата не ми се стори чак толкова "впечатляваща".  


Оценка :1 от 5 ⭐️  

"Излекувай живота си" се издава от изд. къща КИБЕА


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.* 

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required