Книжно ревю : Изкуството на победата | Автобиография от създателя на Nike

Заглавието на книгата е много примамливо и само по себе си обещаващо. Може би една от най- разпознаваемите, купувани и копирани марки в днешно време е именно Nike. Признавам си, че я започнах с високи очаквания и голям интерес. Любопитно ми беше да науча повече за историята на този "гигант", за трудностите, за изпитанията, за идеите. 👇
изкуството на победата автобиография nike
Обемът на книгата е леко стряскащ в началото, но за моя изненада се чете много лесно и приятно. Има доста имена, което винаги леко ме обърква.

Книгата беше интересна, с повече подробности за началото и “раждането” на Nike. Главно е насочена към финансирането, което разбира се е много важно в една нова компания. Но като човек, който се интересува повече от вдъхновения, партньорства, велики идеи ми се искаше да има повече от това. По- малко за документалната част, повече за вдъхновението, искрата и страстта. 

Малко преди да започна книгата бях гледала един документален филм за Майкъл Джордън по Netflix, в който леко се загатна как са се зародили техните взаимоотношения, как са прераснали. Какви са били очакванията на компанията и как буквално са били разбити, защото печалбите са били в пъти по -големи от предвиденото. Как марката "Air Jordan" поставя Nike на съвсем друго ниво. В книгата са отделени едва няколко страници на финала с приказки за по- известните им партньорства. Ако не бяха те щях да съм още по- разочарована от четивото! 
изкуството на победата автобиография nike
По принциип не съм голям фен на автобиографиите. В един момент ми стават малко объркани ( заради прекалено многото имена), леко досадни, с ненужна информация за "пълнеж" и отбягване на по- интересното. Може би вината за разочарованието ми към книгата е от части моя, защото имах предварителни очаквания. 

Като изключим това, в книгата се представя как един млад американец, с налудничева идея, в която не вярва почти никой успява да стигне до Nike, който знаем днес. Разказва за лоялното отношение към екипа, как се гради марка, откъде идва името, как са се родили някои от най- известните им модели маратонки, каква е била конкуренцията и още! 

Оценка : 3 от 5 ⭐️ ⭐️ ⭐️ 

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.* 

 

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required