Книжно ревю : Черво с чар

Книгата е написана от учен, с идеята да бъде “забавен пътеводител” и да ни запознае повече с телата ни. Не беше от най- леките и приятно написани книги за четене, но темата много ме вълнува напоследък и я прочетох с интерес.
книжно ревю черво с чар
Научих доста като това, че всеки усеща виното по различен начин, заради различните бактерии в езика си. Разбрах защо сутрин се будим подпухнали и с лош дъх. Прочетох, че не къркорим, защото сме гладни, а защото в интервала между храносмилането тънкото черво се прочиства и тогава издава този звук. Разбрах, че кухненските гъби и кърпи са идеалните гостоприемници за бактерии и още.
книжно ревю черво с чар
книжно ревю черво с чар

Ето и любимите ми извадки от книгата : 

Всеки стрес активира нерви, които пречат на храносмилането - по този начин не само извличане по- малко енергия от храната, но ни трябва повече време да я смелим и така натоварваме червото.



Почти всички неща, които можем да помиришем, са бактерии.


Pro bios означава “за живота”: пробиотиците са живи бактерии, които ядем и които могат да ни направят по- здрави. Pre bios означава “преди живота”: пребиотиците са хранителни вещества, които стигат до дебелото черво и там хранят добрите бактерии, за да растат по- добре от лошите. Anti bios означава “срещу живота: антибиотиците убиват бактерии и така могат да ни спасят, когато сме прихванали лоши бактерии.



Черво с чар може да закупите в комплект с пробиотик от Bactojoy. * 

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*партньорство*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required