Книжно ревю : Изрисувано с къна | летни книги 2023

"Изрисувано с къна" е първата книга от авторката Алка Джоши, която чета, но няма да е последната. Попадна при мен съвсем случайно чрез българското изд. BeniTorial * , за което съм им много благодарна. Ако не бяха те, може би нямаше да попадна на романа, което щеше да е голяма загуба! 

Книжно ревю : Изрисувано с къна | летни книги 2023

Не знам защо, но Индия винаги ми е била много интересна. С хилядите си традиции и обичаи, религията, различния начин на живот, културата им, храната им. Всичко ми се струва много интересно и с любопитство се впуснах в историята! 

Сюжетът на книгата се развива около 1955г. Един далечен период, през който Индия вече е извоювала своята независимост от Англия, но все още се бори с всички стари догми, социални норми и правила. 


Историята се върти около Лакшми, една жена, която решава да напусне уредения си и нещастен брак и да поеме сама по своя път. Път, по който ще срещне много трудности, изненади и измами. Във време, в което мъжете все още диктуват правилата. В свят, в който богатите имат безкрайни възможности и може да им се размине всичко. Изключително смело решение, което носи много последствия, не само за нея, но и за близките ѝ. 


Въпреки че действието се развива толкова отдавна, някои от проблемите са актуални до ден днешен. Образът на Лакшми е цветен и пъстър, смел и многопластов. Цялата история е много навързана, богата и пленителна . Води се исторически роман, но се чете изключително лесно. 


Повече за "Изрисувано с къна" и продължението ѝ "Пазителят на тайни от Джайпур" вижте в сайта на издателството, откъдето може да си я поръчате. 💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*ПР пратка*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required