Тренировки от вкъщи - предимства, резултати и още

Винаги съм обичала да тренирам, като моят фаворит са пилатес и йога, които са малко "по-бавни" и със собствено тегло. Посещаването на групови тренировки в малък град и като майка е малко по- трудно, затова се пренасочих към трениране в домашни условия. Могат ли обаче тренировките от вкъщи да бъдат достатъчно ефективни, че да поддържаме добра форма? 

тренировки от вкъщи - предимства, резултати и още руми илиева

Могат, когато има постоянство, когато се правят по правилния начин и когато се съчетават с по- осъзнато хранене.


Защо обичам да тренирам от вкъщи?

- мога да тренирам по всяко време.

- сама определям колко време да тренирам и в какво темпо.

- не трябва да ангажирам някой да гледа детето. 

- спестявам пари от такси, разходи за транспорт и т.н.

- спестявам време за придвижване. 

- мога да вляза веднага в банята след тренировка .

- мога да поддържам висока хигиена на уреди и постелка ( което ми е важно, заради кожата на лицето). 

- мога да тренирам и по време на месечния ми цикъл, без да се притеснявам от протичане, прозиране, облекло и подобни. 

- давам личен пример на детето си. 

тренировки от вкъщи - предимства, резултати и още руми илиева

Старая се да тренирам няколко пъти в седмицата. Днес може да са само 15, утре да имам цели 60, но и малкото е по- добре от нищо!  Избрах да тренирам с Руми Илиева, която е сертифициран фитнес инструктор с доста голям опит вече. 


Студио "Прекрасна"  е платена онлайн платформа, в която ще намериш всичко, което ти трябва за трениране в домашни условия, и то на български език! Студиото разполага с две нива на тренировки ( за напреднали и начинаещи), над 10 различни програми, много рецепти, други курсове, йога уроци и други. 


Тренирам с нея вече над година, направила съм няколко пълни програми и съм много доволна. Всяка програма е изключително добре направена, включени са загряване и разтягане, тренировките са практични, разнообразни и наистина ефективни. След всяка тренировка отбелязваш, че си готов и лесно си следиш прогреса. Руми тренира заедно с теб, обяснява правилни техники и говори по време на всяка тренировка, което ми действа много мотивиращо. Дава идеи как да заместиш гирите в домашни условия и реално само ти трябва постелка! Аз имам две гири, пудовка и ластици и са ми предостатъчни за пълноценни тренировки. 

тренировки от вкъщи - предимства, резултати и още руми илиева

Спортът се превърна във важна част от ежедневието ми. Освен всичко, което прави за тялото и здравето, спортът те учи на постоянство, воля, упоритост. Все качества, които намирам за изключително важни в този живот. Спортът лекува, спортът намаля тревожността, спортът те предизвиква, пречупва и после те награждава! 


Едно от недостатъците на спортуването от вкъщи може да е липсата на мотивация. Ако ти липсва такава  можеш да ми пишеш и ще се подкрепяме взаимно!  


Вижте тук един много стар мой пост с още размисли за спорта! 


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Афилиейт линк*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required