Пролетно почистване у дома - съвети и трикове

Много обичам да си стоя вкъщи, на чисто и подредено, но и аз съм човек и има неща, които съвсем умишлено пропускам да изчистя. 😄👀
пролетно почистване - съвети и трикове
Например хладилника, фурната, да изпера декоративните одеяла и пердета, да изчистя праха от по- трудно достъпните места, да дезинфекцирам дръжки и копчета. 🕵🏻 

Реших, че е крайно време да спра да отлагам тези неща, за да посрещнем пролетта с по- чист дом.  Направих си скромен списък, избрах си един ден, любимите препарати и съм една крачка по- близо до целта!🧼
пролетно почистване - съвети и трикове

Направете си скромен списък, с който може наистина да се справите. Когато приключите с него, ако имате още желание и време може да добавите и други неща. 
Нека този списък включва места и неща, които не чистите редовно. При мен това са декоративните части на плота, фурната, както и тавата за печене и шкафовете за подправки. 


Пролетно почистване на кухнята
  • Избирам препарати, с които се работи лесно и почистват добре. Като CIF cream с лимон, който лесно отстранява засъхнали петна и замърсявания и има приятен аромат на лимон. Него го използвам за мивката, тавата, фурната, че дори и в банята! За всички останало в кухнята използвам CIF Power & Shine, който е безопасен за употреба в зони за приготвяне на храна. Почиства с лекота, а след себе си оставя свеж аромат.
Пролетно почистване у дома  - съвети и трикове
Пролетно почистване на спалнята 
  • Сменям чаршафите с по- цветни и пролетни, както и завивките с по- тънки. 
  • Изпирам декоративните одеяла и възглавници с любим прах, който има дълготраен и приятен аромат. Един от моите фаворити е Coccolino Sensitive, който освен че има страхотен аромат е подходящ и за хора с чувствителна кожа и деца. 
Пролетно почистване у дома  - съвети и трикове
Пролетно почистване на банята
  • Банята ми е последна в списъка, защото я почиствам много редовно, но все пак няма как да я пропусна. 
  • Обръщам специално внимание на пералнята, която използвам всекидневно, но не я почиствам толкова често. Преди да я пусна на цикъл за почистване, изваждам отделението за прах и омекотител и го почиствам. Забърсвам уплътнението и вратичката. За целта използвам кърпички на Domestos, които нямат нужда от отмиване. За всичко друго в банята залагам на CIF Disinfect & Shine 2 in 1, който почиства до блясък и дезинфекцира, не мирише тежко и полира страхотно. 
Пролетно почистване у дома  - съвети и трикове
🙋🏻‍♀️В момента тече промоция с продуктите на CIF, Domestos, Savo, Coccolino и OMO. Както си чистите и може да си спечелите прахосмукачка на Dyson, робот iRobot или комплект продукти. Вижте повече на : unileverpromo.seen.bg .

Старая се да почиствам редовно вкъщи, за да не се налага да отделям прекалено много време на един път за голямо почистване. Така ми е много по- лесно, а и вкъщи се усеща много по-чисто и уютно. Вижте тук ежедневните ми навици за по- чист дом


💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Публикацията е в партньорство с Unilever.* 

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required