7 неща, които научих за спорта

Още в началото на годината обещах да направя пост, в който говоря малко повече за спорт, мотивация, как се храня и т.н. Като абсолютен експерт по темата обаче, не исках да споделям тайните си за перфектно тяло и избягвах тази публикация😀
7 неща, които научих за спорта
Шегувам се, разбира се! Истината е, че не смятам, че имам перфектно тяло, че знам всичко за тренировките, че разбирам каквото и да е било от хранителни режими и че правя нещата както трябва. Ето какво научих през последната година, в която тренирам по- редовно. 

1.Началото не е чак толкова трудно. Трудно е да продължиш. В началото е интересно, защото е нещо ново. Аз посещавах доста различни занятия, зали и класове, за да видя какво ми харесва най- много. Но когато са минали месец- два, а желаните плочки не са налице, тогава е малко по-трудно да намериш мотивацията и да продължиш. Желаното тяло не се получава чак толкова лесно, колкото ни се иска на всички и се иска много постоянство. В един момент просто става навик и намираш време да тренираш.

2. За това е много важно да правиш нещо, което ти харесва. Много бързо разбрах, че фитнесът не е моето нещо, защото ми става скучно. Не обичам разни хора да ме гледат, да трябва да чакам за някакъв уред или да се чудя кое след кое упражнение трябва да правя. Затова се спрях на неща, които ми допадат и които посещавам с интерес. Най - любимите са ми Пилатес, Fat burning йога, Степ аеробика, Стронг зумба, Табата. При груповите тренировки рядко се тренира с тежести и резултати се появяват по- бавно. 

3.Обичам да тренирам с приятелки или поне познати лица, което при мен не е трудно, защото посещавам една и съща зала повече от година, която е MVJ dance studio .
7 неща, които научих за спорта
7 неща, които научих за спорта
4.Облеклото е важно, но комфортът е още по- важен. Имам 1 чифт маратонки, които използвам само за спорт и които са ми страшно удобни. Спортните сутиени са задължителни, а банелите- забранени! Имам си и любим "екип", в който се чувствам готино и в който често ме виждате. 
7 неща, които научих за спорта
5. Хубаво е да имаш мускулна треска и това не трябва да те спира да тренираш. Но нещата не трябва да стават на сила. Ако тялото е изтощено е по- добре да се пропусне една тренировка. Няма да дойде краят на света. Балансът тук е много важен, защото знам за доста случаи, в които хората се фиксират само върху спорта, върху килограмите си и никога не са доволни от резултатите.

6. И аз имам дни, в които не ми се тренира и много ме мързи. В такива моменти имам два варианта- или моята приятелка ме измъква от нас или просто не отивам на тренировка. Старая се да ходя до залата поне 2 пъти в седмицата, като най- често тези дни са понеделник и сряда.

7. Не е нужно да спазвам хранителен режим. Ограничавам разни храни, главно заради акнето, а не заради спорта. Това, което най- често отбягвам са млечните продукти. През седмицата ми е лесно да се храня малко по- здравословно, като залагам на плод за закуска, голяма салата за обяд и месо за вечеря. През уикенда често може да ме видите да си похапвам бургер или пица. И тук отново обръщам внимание на баланса и на "фикс идеите". Не се храня всеки ден с бургери, така че "мога да си позволя" един път в седмицата да хапна нещо такова. Старая се да ограничавам чипса и шоколадите, но ако много ми се яде- просто си хапвам. Без угризения. Тази сутрин например закусих палачинки с шоколад и ягоди, а утре ще хапна овесени ядки, лимец и банан.
7 неща, които научих за спорта
7 неща, които научих за спорта
Надявам се, че този пост ви е дал поне мъничко вдъхновение! 💚 Най- важното според мен е да се намери баланса в спортуването, в яденето и в нагласата! 

Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required