#Моетоакне по време на бременност

Крайно време е да разкажа за кожата си по време на бременността ми, преди съвсем да съм забравила за този период! 😀

моетоакне

В началото на бременността нямаше кой знае каква видима промяна в кожата ми, даже да не кажа никаква. Все още ситуацията беше следната - комбинирана кожа в Т-зоната, болезнени и дълбоки пъпки, разширени пори. След консултация с моята лекарка реших да не променям много рутината си и продуктите, които използвам, за да не дразня допълнително кожата си. Това, което избягвах бяха всякакви продукти с витамин А, химични пилинги и като цяло процедури за лице.


Ето и какви продукти използвах по време на моята бременност : 

За почистване на лицето : 

  • Мицеларна вода за чувствителна кожа Bioderma - продукт, който (без да преувеличавам) използвам от години! Почиства кожата и успешно премахва всякакъв грим ( дори и на очите), без да се усеща тежко на лицето и да причинява какъвто да е дискомфорт или дразнене. 
  • Мицеларен почистващ гел Bioderma - този гел е формулиран без сапун, така че няма шанс да пресуши кожата. Измива я нежно и деликатно, като я оставя мека и хидратирана. 
  • Black detox cleansing jelly Apivita - използвах го всяка вечер в комбинация с четката Clarisonic Mia 2, която вече не се произвежда. Пени се добре, дори и без четката. Нежен към кожата, оставя лицето леко матирано, без да пресушава или дразни допълнително. 

Околоочна грижа : 
  • Pep start Clinique - този крем ми беше абсолютен фаворит дълги години! Много лека и приятна формула, която попива бързо и хидратира околоочната зона. В състава си има кофеин, който помага за "събуждането" на зоната и намалява подпухналостта. 

За хидратация : 
  • Hydrabio гел- крем Bioderma - хидратираща грижа с много лека текстура, която бързо попива и оставя лицето изгладено и меко. Дава усещане за комфорт и хидратация, без да запушва порите и да дразни кожата. Използвах всяка сутрин. Перфектен за основа за грим! 

За борба с акнето : 
  • Glow tonic Pixi - тоникът е формулиран с 5% киселина, което го прави подходящ за ежедневна употреба. Има леко ексфолиращо действие и в същото време хидратира  кожата. 
  • Glow tonic serum на Pixi - лек серум, отново с гликолова киселина, която има редица благоприятни действия за проблемната кожа. Матира кожата и намалява производството на себум. Има антибактериалнo действие за активни пъпки, а като всяка киселина ексфолира лицето, което пък от своя страна се бори със стари петна и белези. Количеството на киселина и тук не е много голямо. Лицето ми реагираше много добре на серията, така че реших да продължа да ги използвам. 
акне и бременност




Промяната дойде към края на бременността и главно периода, в който кърмех. Кожата ми беше чудесна! Рязко се изчисти, нямаше и помен от старите, болезнени пъпки и направо сияше. За мен беше като глътка свеж въздух, защото знаете, че се боря с #моетоакне от години. 


💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required