Моят опит с лечение на акне в Леге Артис -#моетоакне

Към първото си посещение в клиниката подходих доста скептично. Знаете че много време посещавах дерматолози из София, но нещата с тях не се развиха по начина, по който си го представях и по- скоро бях загубила доверие в този метод на лечение.

леге артис акне
Как се спрях на Леге Артис ? 

След няколко препоръки от мои познати и доста изчетени неща в интернет. Това, което ми направи добро впечатление беше индивидуалния подход при всяко мнение- тоест различни терапии и продукти, които се изписват.  В клиниката освен прегледи и консултации се предлагат различни козметични и естетични процедури, както и лазерна епилация.


Къде се намира Леге Артис ? 

Аз посещавах клиниката им в Стара Загора. Те имат такава и в София. Всички лекари са главно в София и се въртят по една седмица в клиниката в Стара Загора. Основателят на клиниките е др Христозов, за който имаше списък с изчакващи, затова аз се спрях на др Маринова. Тъй като работят на график се наложи да изчакам около месец за час, но ако е нещо по- наложащо и спешно ще се опитат да ви вземат и по- рано. 


Преди първия преглед ? 

За първото си посещение отидох с чисто лице, без никакъв грим и козметика. Няколко дни преди това бях спряла да използвам продукти за акне и такива с киселини. В сайта им има подробна статия как да се подготвите за преглед. Бях се подготвила и със снимки на всички продукти, които имам и използвам, за да можем да ги обсъдим на място. 


Първият преглед ? 

Прегледът започва с компютърна диагностика и снимане на лицето. Снимките се правят преди всеки преглед, преглеждат се от доктора и се коментират. С тях се прави и ясна разлика на преди и след. С др Маринова обсъдихме абсолютно всичко- от предишния ми опит с дерматолози, бременността ми, изследвания, начина ми на хранене, сън, спорт. Знам кои марки не харесвам и кои продукти не съм склонна да пробвам/ приемам и се радвам, че обърнахме внимание и на това. Др Маринова много държеше да обсъдим навиците ми на хранене, сън, стрес и спорт. Неща, които според мен могат да се приемат като фактори за акне, но които не бях обсъждала с лекари преди това. 


Самото лечение 

Започнахме лечението с опростяване на рутината, съвети за хранене и спорт. Рутината беше сведена до минимум, тоест използване само на няколко медицинска продукта и включването на маска с антибиотик. Маската се изписва с рецепта и се забърква в специална аптека. Аз трябваше да я нанасям всяка вечер и да я отмивам след 2 часа. Маската е малко странна като консистенция, мирис и цвят, но това не ми попречи да я използвам абсолютно всяка вечер в продължение на 3 месеца ( дори когато бяхме на море и трябваше да обяснявам на всички какво имам на лицето си ! ). Ефект от нея започнах да виждам след 2рия месец. За щастие, не забелязах никакви странични ефекти - нямаше изсушаване, допълнително дразнене, чувствителност и други. 

Всъщност, маската беше по- лесната част за изпълнение. Това, с което се затрудних бяха съветите за хранене и то конкретно един - без захар. Ограничаването на захарта ми се струваше много трудна задача. Започнах не много на сериозно и първия месец си позволявах повече сладко. Първите две седмици постоянно мислех за някое десертче, тялото ми беше като "програмирано" и всеки следобед горе- долу по едно и също време започвах да усещам глад за нещо сладко. Постепенно този "глад" намаля и вече почти не ми липсва. Намирам начини да замествам захарта с различни подсладители. Не мога да заявя, че съм я изключила напълно от менюто си, защото тя е почти навсякъде, но се старая да я избягвам. Ако си позволя да хапна нещо със захар, гледам да е 1-2 пъти в месеца и то да си заслужава! 

Спортът също е част от препоръките за лечение, но в тази графа нямах кой знае какви затруднения. Не тренирам всекидневно, но се старая да съм активна. Идеята е че чрез потенето, кожата изхвърля вредни токсини. За да не се получат нежелани раздразнения трябва да се поддържа много добра хигиена. Аз тренирам винаги с чисто лице ( без никакви кремове), веднага след тренировка измивам лицето или освежавам с термална вода. Ако тренирате в зала, моят съвет е да си носете своя кърпа, която да сложите на постелката. лечение на акне

От Леге Артис ми изпратиха снимките от компютърната диагностика. Лявата е "след", а "дясната" е преди( разликата между тях е 4 месеца, като дори в момента бих казала, че кожата ми изглежда още по- добре).

леге артис акне

Финалното ми мнение

Вече минаха над 6 месеца откакто спрях да използвам маската и да посещавам клиниката. Вече се водя на "поддържаща терапия". Трудно ми е все още да приема факта, че трябва да използвам само медицински продукти, ръцете ме сърбят да се мажа постоянно с разни готини кремчета, маски или серуми, но резултатите са на лице и малко ме е страх да променям каквото и да е било по рутината си.  

Нарочно се забавих с постовете по темата, защото исках да видя дали ще се задържат резултатите и как ще се представя кожата ми. Бих казала, че нещата са под контрол. Ако имам пъпки, то те са по- скоро от замърсяване и нямат нищо общо със старите кожи проблеми. Доволна съм и от лечението, и от клиниката и съвсем искрено бих ги препоръчала! 

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.
Публикацията не е в партньорство с Леге Артис. *

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required