Съвети за събиране на багаж 👶🏼🧳

От години си правя списъци преди пътуване и събирам багаж с тяхна помощ. Така целият процес става много бърз, по- лесен и шансовете да забравя нещо са минимални. Бих казала, че личният ми списък е сравнително по- кратък, но когато стане въпрос за бебешкия багаж.. е, нещата стоят по малко по-различен начин. 
съвети за събиране на багаж


Ето и примерния списък от последното ни пътуване : 
събиране на багаж списък
А ето и моите съвети : 
👌Задължително си правя списък, като започвам да добавям неща спрямо последователността на дейностите ни през деня( за да се подсигуря, че няма да забравя нещо)- тоест дрехи, памперс, спане и т.н.
👌Взимам повече дрехи, защото Иван отказва да се храни с лигавник! Колкото и да внимаваме - все има дрехи за пране! 🤷🏻‍♀️ Дрехите ги взимам директно с органайзерите от шкафа- по- подредено е в куфара, като пристигнем директно ги местя в някой шкаф, а като се приберем - пак обратно на мястото им.
👌Имам готов несесер за пътуване, в който съм оставила клечки за уши, тампони за почистване, празен контейнер за душ- гел. Към него добавям крем за хидратиране, крем против подсичане, мицеларна бебешка вода, аспиратор за нос, ножичка- пак спрямо това какво използвам ежедневно.
⛱ Бански, хавлии и шапки слагам в голям плик за пране, който после директно прехвърлям в плажната си чанта. Знаете, че слънцезащитата ми е много важна, та нея я разнасям в отделна термочанта.
👟Обувките разделям в отделни найлонови торбички. Вземам +1 чифт за резерва. 
👌Нося повече памперси от необходимото, за да не ми се налага да се чудя откъде да купя. Към памперсите добавям мокри кърпички и еднократна подложка за повиване.
👌Аптечката ми включва Панадол, термометър, физиологичен разтвор и няколко хомеопатични хапчета. Засега не ми се е налагало да ползвам нещо, а и не сме ходили на дестинации, където няма аптека. 
👌Частта с храната май е най- важна, като винаги първо добавям АМ, шишета, веро и гъба, защото бяхме на косъм да ги забравим при едно от пътуванията ни и осъзнах, че те са най- важни! Отделно си нося купичка, лъжичка, чинийка. Тръгвам и с едно месно пюре за всеки случай ( 12месеца на ХИП), паучове, бисквитки, снаксове, барчета - всичко любимо. 
👶🏼 Не тръгваме никъде и без любимите книжки, както и Калинчо! 🐞

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required