Идея за ежедневна разходка около Пловдив - Кукленски манастир

Вчера си направихме една бърза разходка до Кукленския манастир “Св. Св. Козма и Дамян”, който се намира на 15тина километра от Пловдив и има много интересна история. 
идея за ежедневна разходка около пловдив

🚘Манастирът се намира на 4 км след Куклен, в близост до него е хотел Марково. Пътят е лесен, тоест ако ви става лошо - няма почти никакви завои. 

👶🏼Разположен е на 3 нива, има доста стълби и не е най- подходящото място за бебешки колички. За проходили деца обаче е готино- има много зеленина, спокойствие, котки и кучета, гълъби и цветя ! 🤣 Иван беше много впечатлен от стълбите и каручките.

📝 Църквата в манастира е много стара, има запазени икони и стенописи. В нея има останала голяма верига, с която са връзвали болните, идващи в манастира за изцеление. В близост до портите има аязмо, от което се вярва, че блика лековита вода.

🍽 Отвън него има няколко заведения, ние хапнахме вкусни телешки кюфтета и пърленка с билки и масло в “Аязмото”. Ако сте с малко дете бих ви посъветвала да носите храна поне за него.👌Аз се бях запасила с домашни солени мъфини и солетки. 
манастири около пловдив

идеи за бърза разходка около пловдив

🚘 Приятна дестинация за семейна неделна разходка, ако обичате да ходите по такива места. Не бих казала, че съм най- голямата вярваща, но се радвам, че го посетихме. Мястото е живописно и по това време на годината е наистина разкошно. От по- високите места на манастира се открива чудесна панаромна гледка. А тук давам идеи какво да правите, ако имате свободно време в Пловдив! 


💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required