Любими коледни книжки - за деца от 0 до 3 години

Знаете, че детските книжки са ми слабост, а щом стане въпрос и за коледни такива… може да си представите за какво става въпрос! Колекцията ни вече е завидна, успях да добавя и една по- стара(от детството на сестра ми) и съм супер щастлива. За още по- голяма моя радост, Иван също ги приема страхотно.
Любими коледни книжки
Реших да ги оставя в една дървена щайга под елхата. Така са на видно място и са отделени от останалите, за да знае, че са “по- специални”, а и може сам да си избира кои да четем. ❤️

Ето кои са любимите ни коледни книжки, започвайки с тези, подходящи и за най-малките :  
  1. Коледни чудеса от изд. Златното пате - книжката е съвсем кратка, само с 2 стихотворения и дебели, гумирани страници, което я прави подходяща и за най- малките читатели. 
  2. Къде се скри, еленче ? - погледни под капачето и намери любимите животни, но в снежна обстановка. Книжката е със съвсем кратък текст. 
  3. Весела Коледа! - коледна книжка с мелодии. Прекрасни илюстрации, няколко кратки истории и любими празнични мелодии. 
  4. Пип и Поузи : Един снежен ден - цялата поредица за Пип и Поузи е абсолютен фаворит вкъщи от доста време. Дебели страници, нежни и красиви илюстрации и сравнително кратки текстове. 
    Любими коледни книжки
  5. При баба и дядо на село : Празници и обичаи - отново част от много любима поредица. Книжката не е изцяло за Коледа, но има цяла страничка посветена на празника и ако я имате вкъщи - не забравяйте да я четете ! 
  6. Честита Коледа, Питър! - това е книжката с най- красиви илюстрации лично за мен. Иван я харесва заради капачетата и скритите животни. Текстът е по- кратък, така че е супер за деца, които лесно губят интерес. Отново е част от поредица и е с твърда корица и плътни страници. 
    Любими коледни книжки
  7. Какво е Коледа ? - тънка корица и тънки страници, текстът не е прекалено дълъг. Илюстрациите отново са много красиви и нежни, текстът на моменти е разтапящ и много чувствен. Акцентира се върху празника и споделянето му с любимите ни хора. 
    Любими коледни книжки
  8. Дядо Коледа пристига  - това е книжката, която вече не може да се намери на пазара и успяхме да изровим от мазето. Включвам я в списъка, защото може да попаднете на нея в библиотеката, на някоя разпродажба или пазар и не трябва да я подминавате. В книжката се включени герои от любими приказки, като след всеки представен такъв има празна "страничка" под формата на подарък, в който може да скриете някое изненадка и за вашето дете. 
    Любими коледни книжки
  9. Поредицата "Малкото таралежче" от Фют има няколко коледни варианта - ние имаме "Една коледна нощ", "Едно коледно желание" и "Една уютна Коледа". Книжките са с тънки страници и корици, историите са малко по- дълги, илюстрациите са изключително сладки.
10. Дядо Коледа и трите мечки  - книжката с най- дълга история, която Иван слуша в захлас.               Страхотен избор е и за подарък, защото е с дебела, красива корица. 
 


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required