С деца на море - Афитос, Гърция

Афитос/Afitos е малко селце, разположено на хълм (разбирайте, че има доста нанагорнища и бонус павета по центъра), но пък е изключително красиво с малките улички, каменните си къщи, чудни градинки и дървени капаци на прозорците! 😍 
с деца на море в гърция
Още от първата разходка се влюбихме, има прекрасни гледки и хубав плаж под него. Храната навсякъде е вкусна, лесно се ориентираш, има безплатен паркинг в непосредствена близост до центъра.
с деца на море в афитос, гърция
👨‍👩‍👦Имаше доста хора с бебета, но мисля, че ще е по- подходящо за по- големи деца, заради паветата и хълмчетата.

💊На центъра има много заредена аптека. Имат и църква, музей и библиотеката, както и доста магазинчета за сувенири, магнити, ръчно правени декорации и други. 
афитос, гърция с деца
🐚Плажът е една идея по- каменист- на места има големи скали, в началото на водата също има камъни, но след това става разкошно чисто, гладко и спокойно. На някои места има повече камъни, на други по- малко. Ние ходихме около Beach bar Liosi, където има безплатен паркинг, шезлонгите не са заплащат, но има консумация към заведението. Цените на пиенето в заведението са малко високи, кафето не е от най- хубавите, храната също.
хубави плажове в гърция за деца
🏡Отседнахме в лятна къща между Афитос и Калитея, което означава, че навсякъде сме с колата, но разстоянията са много кратки.

🍴Пробвахме доста заведения и храната много ни хареса. 
Grigoris tavern е буквално на пътя, там хапнахме чудно сувлаки, освен обичайните тиквички и дзадзики, които поръчваме абсолютно всеки път и които не ми омръзват!

Strouboulis taverna вече е на центъра и там препоръчвам грилования октопод, лаврак на скара, ризото с морски дарове, салата Табуле и Valtinger ( тяхна си крафт бира)!
къде да ядем в афитос, гърция
🍦 Kassandra olive oil ice cream shop е любимото място за сладолед на Иван, срещу което има мини атракционен парк, с колички, въртележки, джаги и подобни. Fatsaki delight пък е моят, защото имаха шоколадов сладолед с подсладител! 
афитос гърция

афитос гърция


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required