Как да говорим така, че малкото дете да слуша

Тази година съм малко назад със списъка за четене, но пък за сметка на това последните книги, които прочетох ми допадат и доста ме вдъхновяват! Именно такава беше и "Как да говорим така, че малкото дете да слуша" от Джоана Фабер.
как да говорим така че малкото дете да слуша

Ето и моето мнение : 

📖 Много ми харесва, че въпреки немалкото си на брой страници ( 400), книгата е изключително лесна за четене и разбиране! След всяка глава има “резюме”, което намирам за абсолютно практично и улеснява повторното намиране на нещо!
✔️ Има обхванати доста реални ситуации с подходящи примери. Далече съм от идеята, че в разгара на някой спор или напечена ситуация ще се сетя да използвам точните/правилните думи, но идеята, че мога лесно да се върна към даден проблем/ситуация и да погледна как да се справя по- добре с него ми допада.
✔️ Подейства ми наистина вдъхновяващо. Цялата идея на книгата се върти около приемането на детето като отделна личност и признаване на чувствата му. 👏
✔️ Книгата е разделена на две части. В първата са представени “инструментите”, а във втората има “реални” примери, които на моменти звучат точно като от книга, но пък помагат да си представиш ситуацията. ☺️
📖Обхванати са темите за родителския гняв( съвсем нормално нещо), поява на ново бебе, хапане, ритане, отказ от обличане- доста неща, които обхващат периода от 2-7 години.

книги за родителство


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*


Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required