С бебе на море : съвети за хранене

Като едно от големите предимства на нашето Черноморие отчитам детската кухня и в днешния пост съм събрала моите съвети относно храненето на бебето по време на път. 
с бебе на море

✔️След препоръки от няколко приятелки, записах Иван за няколко дни към частна кухня в Бургас( Хепи Бебе) и така имах осигурена храна за него по време на почивката ни! Поръчах 3 степенно, млечно меню за деца от 1-3 години. Част от менюто включваше сьомга плакия с булгур, грах с телешко, пиле фрикасе, супичка със спанак, а от десертите - плодов грис, крем какао и други. Основните бяха без добавена сол, в десертите имаше малко захар. Всички продукти, както и хранителната им стойност си бяха описани на всяко ястие. Голямо улеснение за мен, за да не се чудя каква храна и къде ще яде Иван. 👌
детето на почивка
✔️Заредих се допълнително с любимите снаксове на Иван, които предлагах за закуска, между храненията или като следобедно хапване- смутита на Hipp , барчета, солетки и снаксове от - DM.
twistshake bulgaria мнение
💧А откритието ми малко преди да тръгнем за морето беше шишето на Twistshake, което не тече( проблем, който имам с всички други 5 шишета, които имам вкъщи🙄) и е супер удобно за носене/хващане! Аз го купих от един магазин в града, могат да се поръчат директно от техния сайт, а наскоро ми попадна и българска страница- разгледайте тук.

👀Твърде вероятно е по време на пътуване, детето да откаже да яде или да яде по- малко. Моята тактика е да не променям много часовете за хранене, държа да си се спазва режима, който имаме, но не се напрягам излишно, ако не иска да яде. Смяна на обстановката, странични стимулации, различна кухня- всичко това, влияе на детето. Предлагам най- много до 2 варианта за хранене, без да настоявам. Ако преценя, че не може да издържи до следващото хапване, просто предлагам нещо малко за гризкане, най- често плодово барче. 

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required