Не на диастазата - моето мнение

Ей така, в началото на годината пускам този пост с идеята да ви вдъхновя да се погрижите за себе си, въпреки всички задължения. Новото издание на програмата "Не на диастазата" започва на 25ти януари! 

не на диастазата мнения

Най- просто казано, диастазата е неестествено разделечение на коремните мускули. Среща се често след бременност, заради разтягането на съединителната тъкан и реално пречи на пълното прибиране на корема. Може да доведе и до нежелани болки в гърба и кръста. Ето тук може да видите как точно да проверите дали имате диастаза и колко е голяма тя. 


За самата програма

* Програмата е с продължителност 12 седмици, като първата седмица е подготвителна/ по- теоритична. Всяка следваща седмица има специално упражнение, както и готварска цел/ съвети. 

* Подготвителната информация е доста. Затова е готино, че е включена преди да започне същинската част. Дори с новородено, което не беше с много ясен график успях да изгледам/изслушам всичко, което ме вълнува и да се подготвя. 

* Не си представяйте, че говорим за 11 седмици тежки и дълги тренировки. Всяко упражнение всъщност е доста лесно, изпълнява се буквално за няколко минути, което го прави много подходящо за мами. Ваня показва и обеснява страхотно упражненията! 

* Разбира се, има и допълнителни тренировки, за тези, които имат желание и време - и при тях вече пада голямо потене! 

*Кулинарната част не включва конкретен режим за хранене. Да, ще получите насоки, съвети за комбиниране на храни, примерни менюта и книжка с рецепти, но идеята е да се научи повече за храненето, как правилно да се комбинира храната и т.н. 

програма не на диастазата

Моите впечатления:

*Лично за мен, по- трудна беше частта с храненето и спазването на хранителните насоки( например има седмица, в която те предизвикват да не ядеш захар.. е, аз дори не се пробвах, признавам си!). 

*Благодарение на програмата се движа повече и намирам време за упражнения и тренировки. Аз съм си фен на тренировките и ми е много готино като успея да се поизпотя. 

*Научих кои упражнения не са подходящи при диастаза, така че и след завършване на програмата мога да продължа да тренирам. 

*Имам и достъп до тренировки на Ваня, които са кратки, бързи и ефективни! 


Програмата е максимално информативна и улеснена, има за цел да създаде правилни навици относно движението, активността и храненето у всеки. 

Прави се и специална фб група, където може да задавате въпроси и да намерите не само съмишленици, но и да получите съвети директно от Ваня и Маги. 

не на диастазата мнения

Както се вижда и от снимките, резултат има. Изключваме факта, че имам пъпна херния и пъпа ще си стърчи така, смятам, че и корема изглежда доста по- добре. Снимката в ляво е от 27.09, а в дясно от 21.12. 
П.С. Тук задължително трябва да вмъкна, че корема ми изглежда така само сутрин( и преди Коледа)! Все още имам да работя върху хранителните си навици, защото привечер се издува доста.. Месечният ми цикъл почти се възобнови, което смятам, че също оказва влияние върху това как изглежда корема.


Най- важното е че аз самата се чувствам много по- добре в тялото си, гордея се, че участвах в програмата и успях да я завърша и да се погрижа за себе си. Смятам да продължавам да се движа повече, да тренирам и дори обмислям да се запиша за втората част на самата програма, защото ми хареса да съм част от нея. 


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Публикацията е в партньорство с "Не на диастазата". Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях."

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required