Най-вкусните брауни бисквити

Нямам идея как съм живяла без тези бисквити, честно! Сочни, меки, супер шоколадови, а рецептата е толкова лесна.. Ахх, удоволствие е да се приготвят и изобщо не преувеличавам като съм ги кръстила "Най-вкусните брауни бисквити"!

брауни бисквити

 Рецептата открих в блога на Дани! 
рецепта за шоколадови бисквити



Необходими продукти :

👩🏻‍🍳
200 грама тъмен шоколад
125 грама меко масло
150 грама кафява захар
2 големи яйца
130 грама бяло брашно
3 супени лъжици какао
1 чаена лъжица бакпулвер
щипка сол 


👩🏻‍🍳
Приготвяне : 

1. Начупвам на едро шоколадът и нарязвам маслото на парчета. 200 грама са реално 2 шоколада, като аз използвам 70% черен на Lindt и 56% черен шоколад с портокал и бадеми на J.D.Gross. Портокалът леко се усеща и става просто божествено). Пресявам сухите съставки. 

2. Разтапям шоколада и маслото на водна баня, като разбърквам до пълното им стопяване. 

3. Използвам миксер с купа, в който разбивам яйцата и захарта. Разбивам за около 10 минути, докато се получи хубава пяна. 

4. След като яйцата са се превърнали в лъскава пяна, добавям разтопения шоколад и разбърквам хубаво. 

5. Накрая добавям всички останали сухи съставки и отново разбърквам добре. 

6. Получената смес е лепкава и не много гъста. Оставям я настрани за 15тина минути, за да стегне малко и да се работи по- лесно с нея. През това време си покривам тавата с хартия за печене и загрявам фурната на 180 С, на горен и долен реотан. 

7. Използвах мерителна лъжичка, за да направя горе- долу еднакви бисквити. От тази смес станаха около 10 бисквити. Отгоре поръсвам с малко сол. 

8. Пека точно 11 минути и веднага вадя от фурната. Бисквитките са доста меки, даже се зачудих дали не са сурови, но след няколко часа, когато се охладиха напълно бяха точно каквито трябва да са - по- твърди отгоре, меки отвътре, а като ги хапнеш - направо се топят в устата! 


👩🏻‍🍳* Лично на мен ми харесват с по- малко сол, разпръсната небрежно. След 2 дни ( държах ги в плътно затворена кутия през нощта), солта се беше стопила и не ми допадна особено, но така или иначе беше останала само 1 бисквитка, та не страдах много! * 

лесни шоколадови бисквити

бисквити с пълнеж


👩🏻‍🍳Рецептата е адаптирана от  Cooks and bakes. Задължително погледнете и нейния вариант. Тя е описала всяка стъпка чудесно. 

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required