Любими бебешки книжки от 0 до 6 месеца

Трябва да уточня, че става въпрос за любимите книжки на Иван, не моите! Всички книжки са тествани и са много вкусни, освен и интересни! 😂

бебешки книжки

Реших да направя този списък, защото самата аз срещнах леки трудности да намеря готини книжки, които да са специално за бебоци - тоест да стават за гризане, пипане, мачкане, дърпане, но все пак и да му привличат малко вниманието. Аз съм от майките, които показват книжки общо взето от ден едно. Много се надявам, че ще успея да заложа някакъв интерес към книжките, който в годините ще се развива допълнително. Освен всичко това, вярвам, че и личният пример е важен и гледам Иван да ме вижда и мен с книжка в ръка. 


Ето и списъка с любими бебешки книжки : 

0-3 месеца 
1. Моята първа книжка Софи жирафчето ( абсолютен хит още от първата седмица. В началото се заглеждаше много в контрастните картинки, после започна да се впечатлява от шумкащите страници. Все още му е супер интересна и си играе много с нея).
2. Точната книжка 0-3 месеца ( книжката е само с илюстрации, отново се набляга на контрастите, тъй като зрението на бебето в началото е много слабо).


3-6 месеца 
1. Точната книжка 3-6 месеца ( отново е само с илюстрации, като този път освен контрастните, има включени и картинка на калинка, листа и други, с наситени цветове, които да привлекат вниманието на детето).
2. Слончето ( мека книжка с няколко странички, "кориците" са шумкащи, удобна за хващане).


6-12 месеца
1. Точната книжка 6-12 месеца ( тази част на книжката е с изображения на животни, доста реалистични, както и изписани звуците, които издават).
2. Малките животни ( малко по- голяма като размер от тази за Слончето, отново с шумкащи страници, изображения на животни и звуците, които издават).
3. Разходка на село ( става за гризкане, с картинки и малко текст. Аз му я чета преди лягане и вече доста се заглежда).


Ето и няколко, които пък не се харесват много на малкия господин : 
1. Мека книжка Fisher price 
2. Запознай се с животните 

А вашият бебок има ли любими книжки? Вижте част 2 от поредицата за любимите книжки на Иван ТУК

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях."

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required