Бадемов пилинг #моетоакне

Мина почти година от първият път в който посетих дерматолог ( де да беше само един!). Някои от тях ми изписаха директно антибиотици- с тези доста бързо се разделихме. Тъй като състоянието ми не беше чак толкова лошо, бях решила, че приема на тежки хапчета за мен не е опция. Минах през такива, които още при първата ни среща ми"лепнаха" няколко други заболявания, с които също се разделихме бързо.
лечение на акне
От ляво надясно снимките са правени на : 20.05, 29.07 и 26.08.

Така попаднах на доктор Евгения Божикова, която посещавах няколко месеца. Тя лекува главно с медицинска козметика, като по мое съгласие приемах цинк и 2 вида хомеопатични лекарства. Докато се лекувах с нея изследвах и 2 вида хормони - тестостерон и DHEA-S ( които бяха в нормата си). Тук и тук може да видите "програмите", които съм пробвала при нея.

След доктор Божикова посещавах доктор Мери Ганчева, с която лекувахме не само с продукти, а и с пилинги. Спряхме се на бадемов пилинг, защото е най- лек, сезонът започваше да се затопля и имах доста отворени рани.

Какво е бадемовият пилинг?
Пилингът се прави с бадемова киселина и се води повърхностен. Той има за цел главно да изравни тена, да стегне кожата и да подобри състоянието ѝ Не е прекалено агресивен и не би трябвало да причини допълнителен дискомфорт. Препоръчва се да правят от 3-10 редовни процедури с него.

Как се прави?
Самите процедури не са дълги и се правят в кабинета на дерматоложката. Нанася се с леки кръгови движения, като първо се слага обезмаслител. Имаше и нещо като малка четка, чиято роля според мен е да нанесе равномерно киселината, да проникне по- лесно и по- дълбоко в кожата и да я ексфолира допълнително. Стои се с нея около 15 минути. При нанасяне на киселината може да има леко пощипване ( при отворени рани), но като цяло няма нищо неприятно.

След пилинг
В деня на пилинга не се нанасят никакви продукти, само се изплаква лицето с хладка вода. На следващия ден задължително се слага слънцезащита( която аз нанасям така или иначе). Тежките продукти за акне се пропускат за 3 дни, за да може реално киселината да подейства и другите неща да не и пречат. Първият път лицето ми се бели 2 дни, като беленето започна след 2рия ден. След втория пилинг, беленето беше само около носа и на брадичката за около ден. Същото беше и след третият пилинг. При четвъртият, беленето беше минимално. Обобщено - нямаше прекалено изсушаване или опъване на кожата и лицето се усещаше много меко и гладко.

Резултати
Направих 5 процедури на пилинга. Червените петна по бузите, както и някои вдлъбнатини вече ги няма. Тук е моментът да кажа, че моите белези не бяха прекалено дълбоки и този вариант на пилинг наистина е много лек.
Резултатите от пилинга първоначално не се виждат или усещат толкова много. Последният пилинг направих края на юли. Вече е септември и за сега притесненията ми за влошаване на акнето ги няма.
третирана на акне
От ляво надясно снимките са правени на : 02.07 и 14.07
бадемов пилинг акне
Снимките са правени на 29.07
доктор мери ганчева
Снимките са правени на 26.08
Не искам да казвам голяма дума и да ви кажа, че съм намерила решение за състоянието си, защото акнето ми обича да ми прави номера, но определено виждам подобрение. За сега съм доволна от кожата си и съм преустановила посещаването на дерматолог. Имам много натрупани продукти в нас, които искам да изразходя и ми се иска лицето ми малко да си почине.


Моля не забравяйте, че не съм професионалист и че споделям моето лично мнение и моят личен опит! 

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin


Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required