#МоетоАкне

Дойде време за нов пост по темата. Днес ще  си говорим за "втория вариант" с продукти, които използвам по препоръка на дерматоложката, при която ходя. Предстои ми да я посетя отново и предполагам, че когато това стане и тези ще бъдат сменени. Тук може да видите кои продукти използвах първоначално.
Снимка с грим от края на януари месец
Продължих с използването на измивния гел на La Roche- posay, който както вече споменах е доста тежък. С настъпването на зимата, кожата ми започна адски много да се изсушава. По принцип трябваше да го използвам и сутрин и вечер, но постепенно започнах да намалявам употребата му.  Използвах го само вечер, после само върху активни пъпки, а сега съм го заменила напълно с измивната пяна с термална вода на Avene. Тя е една идея по- щадяща, не пресушава кожата, но пак я почиства хубаво.
Сутрин и вечер трябваше да продължа да използвам активния лосион на AkniCare, който буквално гори пъпките. Избягвам да го нанасям по сухите участъци, които са около носа ми и устата/брадичката. Вече го нанасям само сутрин и само върху активни пъпки.
Тук вече нещата се променят. Вечерната ми рутина завършва с TriAcne Expert емулсията на Avene, която е в една идея по- хубава опаковка за този тип продукти. Кремът е с лек жълт цвят и приятна, слаба миризма. Икономичен е, нанася се лесно и попива веднага. Не оставя следи по възглавницата или по дрехи. На сутринта, лицето ми е адски успокоено и изглежда по- свежо. Иска ми се да каже, че помага и за белезите, но за съжаление не виждам такъв ефект. Този крем се използва само вечер. На негово място, сутрин използвам успокояващия крем на Avene, който прави чудеса със сухата ми кожа. Отново има лек, приятен аромат, но този е бял на цвят. Не се усеща тежко, но му трябват някъде около 10 минути за да попие напълно. През това време се забелязва леко лъщене по кожата. Изключително доволна съм и от двата продукта и вече използвам по 2ра опаковка от всеки. Кожата ми не се е изчистила съвсем, но определено виждам подобрение, което дължа на тези кремчета.
И последното нещо, което ми бе позволено да използвам е почистващата маска на Uriage от Hyseac серията им, която е с глина и се бори с несъвършенствата. Почиства порите и матира кожата. В началото я използвах по- често, но сега вече я използвам само 1 път седмично.  Казвам "позволено", защото изрично питах дерматоложката за маски, масла и други любими продукти и тя ми заяви, че към този етап няма да е добре да използвам прекалено много различни неща. Това си беше лек шок за мен, защото аз много обичам маски за лице. Имах няколко отворени и няколко нови, които се наложи да раздам на близки, защото нямаше смисъл само да висят на тоалетката ми. Радвам се, че направих така всъщност, защото не мисля, че кожата ми щеше да понесе много добре още 2-3 почистващи или ексфоалиращи маски.
Всяка седмица си правя по една "бонус" маска от шийт маските на Garnier, които често показвам в Инстаграм. Те са силно хидратиращи и са единственото нещо, което успя да спаси кожата ми. Обикновено използвам синята с нар, която се води за дехидратирана кожа. 
Лицето ми за сега е доста спокойно. Последния месец имах само 1 голяма, подкожна пъпка, което си е прогрес, защото преди това имах цели 3. Внимавам какви продукти използвам и като грим за лицето, за да не дразня още повече сухите места по кожата и да позволявам на порите да дишат. 
Снимките са от срядата на януари.
Към днешна дата мога да кажа, че изследвах няколко хормона, които се оказаха в прилична стойност. Изследвах Тестостерон и ДХЕА-С групата. Все още не съм ги обсъдила с дерматоложката, така че след следващото посещение при нея ще ви споделя какво следва.

След последните няколко месеца мога да заявя, че Avene се превърна в много любима медицинска марка и успя определено да измести La- Roche Posay( нещо, което не съм вярвала, че може да стане).

Моля не забравяйте, че аз не съм професионалист и че споделям моето лично мнение и моят личен опит! 
💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required