#МоетоАкне

Днес се връщам с 2ра част на публикацията за Моето акне. Посещавам дерматолог от септември месец и в днешния пост ще си поговорим за продуктите, които започнах да използвам в началото.
Преди да започна с обсъждането на самите продукти, искам да ви благодаря за това, че бяхте супер позитивни и мили и ме подкрепихте в това ми начинание. Усещах, че някак си "има глад" за тази тема, но наистина не бях сигурна и не очаквах толкова много подкрепа. Благодаря ви от сърце. 💛 Тази ви подкрепа ми даде нужната мотивация, малко повече самочувствие и стимул да говоря повече по тази тема. 
#МоетоАкне
Първото нещо, което започнах да използвам беше измивният гел на La Roche posay от Effaclar серията им. Него нанасях сутрин и вечер, на вече почистено лице.
Слагах малко продукт върху влажни ръце, който се разпенва леко и разнасях с кръгови движения. Гелът няма аромат и се отмива лесно. Успокоява раздразненията и пъпките, но и адски много пресушава кожата. Към края на първия месец лицето ми вече беше започнало да се лющи на места. Доста агресивен продукт.
Цена - около 20 лв.#МоетоАкне
Втората стъпка (пак сутрин и вечер) беше нанасянето на активния лосион на AkniCare, който е с алкохол. Няма го тежкия и гаден аромат, който имат повечето такива продукти. Продукта идва с допълнителен апликатор, който трябва да се "сглоби" и така се нанася. Отново доста силен продукт, който обаче не изсушава кожата. Успокоява много пъпките и ако има раничка се усеща как я изгаря. Може да се използва само върху отделна пъпка, върху по- голяма част от лицето, както и за други части на тялото, например ръце или гръб. Този продукт намерих малко по- трудно и трябваше да обиколя 2-3 аптеки. 
Цена - 26 лв.
#МоетоАкне
Завършвах рутината си със Скинорен. Лек крем с киселина, както е посочено на опаковката. Заради киселината, при отворени рани леко пощипва или се усеща лек сърбеж, но това усещане изчезва много бързо. Няма аромат, бял на цвят, попива бързо и е икономичен. Имаше много малко случаи на изсушаване и то конкретно на някоя пъпка, а не на цели места от лицето.
Цена- около 20лв.
#МоетоАкне
Използвах продуктите сутрин и вечер, за близо 2 месеца. В тези месеци лицето ми имаше и добри периоди, но пъпките като цяло не бяха изчезнали.
Съветът на дерматоложката беше да не се гримирам много и да използвам фдт, само за специални случаи. Кожата ми беше доста зачервена и исках да скрия много неща, така че това на този етап за мен беше ТВЪРДО НЕ! Лицето ми обаче доста се изсуши и използването на много продукти ставаше все по- трудно. Слагах си хидратиращ крем, хидратираща основа, хубав фдт и към средата на деня всичко беше на петна и събрано в сухите участъци.
Не беше никак добре положението. Беше станало време да повторя срещата си с нея, така че в следващия пост ще ви разкажа какво се случи и дали все още продължавам да използвам тези продукти.

Моля не забравяйте, че аз не съм професионалист и че споделям моето лично мнение и моят личен опит! 
💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required