My Brush Collection

Здравейте,прекрасни!!

Реших да ви покажа колекцията си от четки. Манията ми по тях се появи преди не повече от година и четките , които имам са евтини . Повечето от тях са поръчвани от ebay/buyincoins.



Първо ще започне с четките, които използвам за лицето.


Имам една миглоизвивачка ,коята скоро трябва да сменя; две четки за разресване на вежди и една малка гъбичка , имитация на така нареченият "бюти блендър" . 



Тези две четки са имитация на RT. Едната е (беше) във формата на молив/капка ,а другата е по-закръглена. И двете четки са много гъсти и меки. Използвам ги за нанасяне на фдт- продуктът се разнася много лесно и равномерно , а ефектът е супер естествен. Четката тип молив изтървах при едно миене и се намокри супер много..което доведе до сериозен "косопад" . В момента я използвам за контуриране. Поръчала съм си още една подобна. Всяка четка струва около 2 долара и определено си заслужават. Аз лично много ги харесвам и използвам постоянно. Не мога да си представя колко добри са оригиналните четки.













Тези четки използвам доста рядко.Голямата е подходяща за нанасяне на пудра или руж, а по-малката за хайлайтър. И двете са меки..дори прекалено меки бих казала и не са ми много удобни.

Голямата четка използвам за пудра. Супер обемна и мекичка е.Доста трудно се мие ,заради белия косъм. Цената и беше около 4 долара и досега не е паднал нито едно косъмче (имам я вече от 4-5 месеца).В ebay пишеше ,че е от естествен косъм , но няма как да съм сигурна с китайците.

Плоската четка използвам за разнасяне на коректора на Catrice - Camouflage. Тя е от изкуствен косъм,но също е доста мека. Част е от един сет, който ще видите след малко.


Това е част от един травел сет, имитация на четки на Маc.Отново съм супер доволна от тях. Черната четка използвам за нанасяне на руж, бялата за контуриране , а плоската - за фдт или коректор .С "Duo fiber"  четката съм нанасяла фдт, коректор , дори и бронзант.  Имам ги вече повече от година.Само от черната са изпадали косъмчета, другите са в много добро състояние. Тези четки са с по-къси дръжки и са много удобни за пътуване.


И преминавам към всички четки, които имам за очи/устни/вежди.


И двете четки са от Buyincoins ,всяка по 1 долар. Едната е за преливане на сенки, а другата тип молив. Тази тип молив е една идея по -малка от блендинг четката. И двете ги използвам при всеки един мой грим. Много са ми удобни,особено черната. 


Тези четки са едни от първите ми .Вече почти не ги използвам. Много са плоски и гъсти.


Тези са някъде от дълбините на Англия ;д. Доста са меки и обемни. Едната четка,както можете да видите е по-плоска ,а другата с доста странна форма... Тази със странната форма я използвам за преливане на сенки , а тази по-плоската за нанасяне на хайлайтър под веждите.

Това е двойната четка от палитрата Naked2 . Аз съм от тези хора, които я харесват.  От едната страна ,четката е плоска, а от другата по-обемна. Плоската използвам за нанасяне на сенки на долния клепач, а другата страна използвам за преливане на кремообразни сенки. Понеже е доста жилава се справя идеално с тази задача.


Това е продължението на комплекта на Маc.Отново четките са с къси дръжки и нито една не е загубила косъм. Плоските четки използвам за нанасяне на прахообразни сенки.Много меки и гъсти. С "моливът" нанасям цвят в сгъвката на окото .Тази четка ми е любимата. Разнася идеално цвета и бих си купила оригиналната с удоволствие. Следващата четка е за очна линия . Има четка за устни и една по-малка плоска,с която нанасям различни работи - коректор,сенки,основа за сенки или брокат.


Това е последната ми китайска находка. Сетът се състоеше от 15 четки (ако не се лъжа). Не са от естествен косъм ,но са ми супер удобни и ги използвам постоянно. Чистят се лесно, не падат косъмчета и цената им беше не повече от 6 -7 долара.Харесва ми това,че се състои от много малки и гъсти четки.


Комплектът има две двойни четки , които могат да се използват за много работи . За нанасяне на сенки,червило,сенки за вежди и дори коректор.


Това всъщност са четките, заради които си поръчах целия комплект. Използвам ги за нанасяне на сенки на веждите и са супер удобни. Много са малки и с тях се работи супер прецизно и лесно.


Това са четки за устни, с които също се работи супер лесно.

Тази четка се води за очи , но на мен ми идва доста голяма .С нея нанасям от коректора на Catrice ,за да не бъркам в бурканчето. 


Тази четка много често използвам за нанасяне на сенки вместо очна линия. Малка е и се работи супер лесно с нея. Късият косъм позволява на цвета да се "отпечата" на окото много наситен.
Сравнила съм я с четката, която използвам за вежди . Тя е една идея по-малка от тази .


Последните две четки използвам за нанасяне на кремообразни сенки. Отново са доста жилави и гъсти ,за това нанасянето с тях е супер лесно.


Това беше моята колекция ,която доста често нараства. Надявам се да не съм ви отегчила :)) 

Тъй като тези дни ми е тръгнало на постижения искам да ви благодаря ,че ме четете и подкрепяте.  Последните дни , харесванията на страницата  на блога във фб минаха 200, феновете  в bloglovin 100 , а днескашната публикация е публикация номер 100. Благодаря ви,че ме четете!!

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required