Любимите играчки на Иван ( 18 месеца)

От много време се каня да започна да споделям любимите играчки на Иван и не знам защо се мотах толкова. 😇 Днес съм подготвила няколко, които в момента( Иван е почти на 18 месеца към днешна дата) са супер актуални вкъщи.
играчки за момче 12 - 18 месеца

Ето ги и тях : 
*Книга със звуци “Разходка в гората” на ФЮТ- имаме я от доста време, но чак сега му стана интересна. Звуците са силни и когато беше по- малък го стряскаха. Сега вече си има любими и ги имитира! 😂

*Lego duplo Влакът на числата 10847 - сравнително нова играчка, но доста бързо му грабна интереса. Все още изпитва трудности да вкарва всяко парче, някой път се ядосва и разпилява всичко, някой път иска аз да сглобявам вместо него, някой път успява и сам да се заиграе за кратко!

*Дървен музикален пъзел с дръжки на Viga - на ден се реди по няколко пъти, вече без проблем нарежда всички животни, но в началото определено не беше така! Картинките са хубави, дръжките правят подреждането на пъзела по-лесно, звуците помагат на детето хем да се ориентира, хем да опознае и животните.

*Магнитна дъска за рисуване  - не бях сигурна дали ще успее да грабне интереса му, но вече редовно пишем писма. Харесва ми, че писалката е закачена за самата дъска, която пък е цветна и реално е разделена на “4 зони”.

*Тактилен пъзел на Headu- големи и дебели парчета от картон, които не се късат лесно( тествано и гарантирано!). На вас може и да ви писне, но на детето не! Има няколко части с тактилни материали, няколко части за проследяване, няколко кръгчета за намиране.

*Книжка за рисуване с вода - велико изобретение, казвам ви! 🤣 Няма цапане с боички, може да се използва отново и отново и е супер успокояващо и за родителите! А ползите за детето също не са малко- развива въображението, засилва интереса към цветове, рисуване и изкуство, спомага за по- добра концентрация и развиване на движенията на ръката.

*Книжка с пъзели Мечо пух на Егмонт - пъзелите са голям хит в момента и тази книга се оказа голямо попадение. Всяка част е от плътен картон, вадят се лесно и се напасват лесно.
играчки бебе 12-18 месеца

монтесори играчки 18 месеца


Килимът е от Екоплей и тук може да видите моите съвети за избиране на детски килим. Масата с 2та стола са от ИКЕА.

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Всички линкове са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required