Как да изберем детски килим?

Трябва да си призная, че не съм най-големият фен на килимите. Да, внасят уют и могат да дадат чудесен завършек на една стая, НО! ако намериш хубав такъв. Иначе изискват много поддръжка!  Обаче бебе и гранитогрес не вървят ръка за ръка и трябваше да намеря нещо, с което съм окей. 

как да изберем детски килим


Ние имаме обозначени две зони за детски игри, които са обзаведени по различен начин. Ето и какво научих за избора на детски килим : 

- Мек пъзел числа -  беше много подходящ, когато Иван беше мнооого мъничък, защото може да се мести навсякъде и да се комбинира по различни начини. Такъв тип "килим" е най-бюджетният и достъпен вариант, а и има голямо разноозбрание по магазините. До тук добре, но само до тук.. чисти се супер досадно, трябва да махаш всяка една част, после пак да слагаш всичко обратно по местата. Има разхвърлени части навсякъде и на мен лично ми е много досадно да ги подреждам нон- стоп. Да не говорим, че и цветовата комбинация ми идва малко ярка и прекалено шарена.

- Килим Асана от Дормео - това вече си е типичен килим с мека мемори пяна. Има нехлъзгаща се основа с прилепващо покритие, подходяща за всеки тип повърхност, както и ако имате подово отопление( ние имаме и това беше задължително условие!). Наистина е много мек и плътен, супер комфортен за игра и по-дълго стоене. Иван се научи да сяда и лази главно на него. Лек е и може лесно да се мести. Направихме грешката да вземем тъмно кафяв цвят, на който всяка една прашинка, трохичка, косъм, плюнка - всичко си личи супер много. Роботът минава и го почиства сутринта и до края на деня - пак е за чистене. 👎

дормео асана мнение

- Silky килимче от Ecoplay - имаме вариант, който вече не са предлага с едни много симпатични зайчета в приятен за окото блед цвят( за мен това е важно не само от естетична гледна точка. Прекалено шарените килими може да разсейват детето и играчките да се губят върху тях). Връзва се перфектно за детската стая. Чисти се супер лесно с мокър парцал и изсъхва много бързо. Изключително лек и тънък. Тук усещането не е толкова меко, по- скоро бих го определила като килимче за игра. Не се плъзга под крачетата, но не е и много омекотяващ. Заради вида на покритието( от текстил), стъпването върху него някой път е малко по- звучно. Нашето обаче пострада след едно разлято кафе 😐и има леко петно.

детски килим за игра

- Dual cushion килимче от Ecoplay * -  килимчето се води премиум модел. Покритието при този е от най-високият клас PVC, откъдето идва и една от по-големите разлики с горния модел. Отново много лек и приятен за окото блед цвят( комбинацията с колички е бонус, защото Иван е голям фен). Този килим е една идея по- тежък и по- плътен, защото има PE пяна и е с дебелина 1,6 см( откъдето идва и другата голяма разлика), което го прави по- омекотяващ и приятен на допир. Но и по- склонен към следи от пречупване и огъване. Стои по- стабилно на пода. Стъпването върху този е абсолютно безшумно. Предлага отлично топло и шумоизолиране. Отново се поддържа много лесно и бързо. 

Ние имахме ситуация с дефектна бройка, която веднага бе заменена от екипа, което трябва да отбележа, защото е много честна и добра практика. 

еко плей килим

детски килим еко плей

детски килим еко плей

Моят личен фаворит е Silky килимчето от Ecoplay. 


💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Килимчето ми бе предоставено за тест от екипа на Ecoplay. *
**Всички линкове са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.**

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required