BeMe продукти за акне - ревю

По принцип съм доста скептична към подобен тип продукти за акне, защото съм изпробвала доста и не съм останала особено впечатлена. Този комплект обаче ми грабна интереса, главно заради формулата си с пробиотици, които освен силно антибактериално действие имат и редица други ползи за кожата. Проблемите с акнето може да тръгват и от корема/червата, което не се обсъжда често с "традиционните" дерматолози. Ако темата ви е интересна- препоръчвам да се разровите из интернет, да попитате вашия дерматолог или личен лекар за прием на пробиотици. Аз приемам вече от година( с паузи), доволна съм и ми беше много интересно да видя ефекта от тези продукти и върху лицето си.

beme ревю

Комплектът включва измивен гел, крем зa лице и коректор. Всеки продукт може да се закупи и отделно. Аз ги поръчах директно от сайта на марката и дойдоха още на следващия ден. 

beme ревю

Измивният гел съдържа пробиотици Lactobacillus Bulgaricus и обещава да елиминира бактерията, причинител на акне. Има съвсем лек и деликатен аромат, който не дразни кожата по никакъв начин. Използвам го вечер, в комбинация с измивна четка. Почиства добре лицето, без да го пресушава, което ме притесняваше първоначално. Има леки ескфолиращи частици, които спомагат за почистване на кожата в дълбочина. Самият гел се усеща по- плътен и мек. Оставя кожата гладка и леко матирана, отново казвам без да я пресушава. През годините съм ползвала много продукти, предназначени за проблемна и мазна кожа, които са пресушили моята и са влошили нещата, затова вече избягвам агресивни почистващи продукти. 


Кремът за лице определено е звездата на днешната публикация. Вече съм на 2рата си опаковка от него и мога да кажа само хубави неща. Отново в състава си има пробиотици, кремът подобрява бариерната функция на кожата и обещава да я направи по- гладка и тонизирана. Формулата е изключително лека и нежна, с деликатен аромат, който не дразни кожата ми. Попива почти веднага, не оставя никакъв мазен филм. В началото го използвах главно вечер и на сутринта лицето ми беше видимо по- успокоено и хидратирано. Вече го използвам само сутрин. Комбинира се чудесно със следващите ми продукти, а именно слънцезащита и/или грим. 


Коректорът е най- слабият продукт от марката, но всъщност не е никак лош. Просто другите два са много по- добри! Вече съм на 2ра опаковка и от него. Не бих го нарекла точно коректор, защото дава почти минимално покритие. Това, което ми харесва в него е че отново работи да успокои кожата и да намали раздразненията. Формулиран е на водна основа, така че се разнася много лесно и попива бързо в кожата. Цветът не ми пасва идеално, но не е проблем, заради минималното покритие. През деня залагам на него, в комбинация с малко коректор за по-видимите пъпки.


За финал ще кажа, че съм приятно впечатлена от цялата серия и много ми допада идеята на марката. Не съм и очаквала подобни продукти да излекуват акнето ми, но определено влияят добре на кожата ми.


💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required