Как почиствам лицето си? #Моетоакне

Нов дерматолог означава само едно... съвсем нова рутина и поне няколко нови продукта. Бях доволна от старата си дерматоложка (д-р Евгения Божикова от медицински център Лора), но реших да пробвам новата, защото мой близък човек много я похвали. Така хубаво си бях нагласила рутината, както на мен си ми харесва, с продукти, които аз предпочитам, а не само със скучните/медицинските, които са само и единствено за акне.. Но нали съм се хванала на хорото, та реших да пробвам поне за няколко седмици по новата програма.
Как почиствам лицето си? #Моетоакне
Почистването на грим с мицеларна вода не е от най-любимите ми методи за тази цел. Също така не разбирам защо всички дерматолози препоръчват точно него. Някак си е скучно😀 и не оставя толкова свежо усещане на лицето. Тъй като имах около 4 седмици между две посещения при дерматоложката и една процедура ( бадемов пилинг) реших все пак да изоставя любимото си олио за тази цел и да заложа на мицеларна вода. Спрях се на мицеларната вода на Fun'ethic *, която кротко си чакаше реда от няколко месеца насам. Водата е с леко оранжев цвят, слаб аромат и е с доста изчистен състав. Препоръчва се за жени между 20-30 години и би трябвало да освежава кожата. Почиства добре грим, като на мен са ми необходими около 2/3 добре напоени тампончета за напълното му премахване. Оставя много лек филм по кожата, който аз предпочитам да измия, но и да не го направя- не би ми пречило. Не дразни допълнително кожата ми и не я пресушава.
Как почиствам лицето си? #Моетоакне
Два пъти седмично( за около 10 минути) продължавам да използвам почистващата маска на Uriage с глина. Нея ви я показвах и в стара публикация и си я използвам още от тогава. Тази маска я харесвам, защото почиства порите и матира лицето. Наистина почиства в дълбочина, което ще рече, че имам 2-3 бонус пъпчици често след употребата ѝ, значи реално има какво да почиства. Въпреки появата на тези пъпки, лицето се усеща успокоено.
Как почиствам лицето си? #Моетоакне
Идва ред и на най- любимия ми продукт от цялата публикация и като цяло до сега използваните продукти за акне - нежният ексфоалиращ гел на Avene.  Голямо търсене падна, докато не попаднах на консултант на марката в една аптека, който ми каза, че името на продукта е сменено и вече е под формата на гел. Изключително нежен продукт, с толкова фини частици, че като се загледах в опаковката се притесних, че не съм взела правилния продукт в крайна сметка. Но! частиците се усещат на лицето и нежно го масажират и почистват. След употреба, кожата е адски мека и супер успокоена. Още след първото използване останах изключително доволна и се влюбих в гела. Нанасям го само веднъж седмично, като разтривам продукта с кръгови движения по лицето за не повече от 3 минутки.
Как почиствам лицето си? #МоетоакнеКак почиствам лицето си? #Моетоакне
Това, което предстои да ви покажа е новите продукти във вечерната и сутрешната ми рутина, както и резултати от пилинга, който ще направя след 2 седмици.

Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Продуктът ми беше предоставен за проба от ПР на марката, но мнението ми не е повлияно от това.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required