Топ 3 слънцезащити за акнеична и проблемна кожа

В по-голямата си част грижата/рутините за акнеична и проблемна кожа включват в себе си продукти, съдържащи киселини. След тях, употребата на слънцезащита с висок фактор е задължителна. Ето защо (но и не само) нося такава целогодишно, без значение дали навън има слънце или не. Направо си е закон за мен! 

Топ 3 слънцезащити за акнеична и проблемна кожа

Отне ми доста време, много запушени пори и нови пъпки, докато открия моите любими продукти за акнеична и проблемна кожа. Ето и кои са те : 

3. Avene крем за мазна кожа SPF 50+ Cleanance - продукт без цвят, който матира леко лицето и попива много бързо. Забелязвам, че няма прекомерно омазняване през деня. Търпи наслояване, без да запушва порите или да дразни кожата. Няма аромат и е подходящ за база за грим.

Но ми отне достслънцезащита акнеична проблемна кожа авен а време, запушени пори и нови пъпки, докато открия моите любими продукти.
2. Biotrade Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+ - този крем също е без цвят, но оставя лицето по- озарено и сияйно. През деня забелязвам повече омазняване, но тъй като кожата ми е комбинирана не ми пречи. За тези с мазна кожа може и да не е окей. Хидратиращата му формула го прави подходящ за суха и раздразнена кожа, а съставките подобряват вида на кожата, докато я предпазват от слънцето. Също е подходящ за база за грим. Този продукт има съвсем лек аромат. Много ми харесва, че след нанасяне лицето има много здравословен вид, кожата изглежда по- здрава и щастлива! 

слънцезащита акнеична проблемна кожа авен биотрейд

1. Avene тониран крем за мазна кожа SPF 50+ Cleanance - ако сте с прекалено светла кожа, то този вариант може да не е най-подходящият за вас, защото се предлага само в един цвят. При мен стои леко по-жълто в началото, но след като попие хубаво се слива с кожата. Нанасям го с четка, за по- равномерно покритие, като не пестя от количеството. Кремът не дразни кожата, не запушва порите и предпазва наистина добре. Използвам именно него и през морските почивки, отново го нанасям с четка, за да не си пипам лицето, докато сме на плаж. 

Това е продуктът, който използвам и на ежедневна база, ако искам повече покритие и като цяло цвят на лицето. Не съм нанасяла фдт над него, струва ми се абсолютно излишно, но съм го ползвала като базов продукт и нямам забележки. Вече е в нова опаковка в тубичка, като варианта без цвят. Разликата е в цветния етикет на опаковката, така че не забравяйте да обърнете внимание!

слънцезащита акнеична проблемна кожа авен

Изпробвала съм наистина много кремове, но тези се открояват като абсолютните ми фаворити. Одобрени и препоръчани са ми и от дерматолози. Тези на Avene ползвам от повече от 2 години, а този на Biotrade е откритието ми за годината!

топ 3 слънцезащити акнеична кожа

Вижте тук повече за моето акне

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required