3 вкусни рецепти за детокс смутита

Началото на годината винаги е време за промяна на навици, започване на режими, поставяне на нови цели и тн. В повечето случаи обаче, тези цели са прекалено високи или трудни и човек много лесно губи мотивация, защото има чувството, че не може да се справи и се проваля. Е, аз си поставих няколко много лесни стъпки с цел поддържане на здраве, тонус и баланс в храненето. Една от тях беше по 1 зелено смути на ден и засега бих казала, че се справям повече от успешно. 

3 рецепти за детокс смутита

Що е то детокс смути? - нещо, което се приготвя много бързо и лесно. Към всяко смути може да добавите ред полезни суперхрани, плодове, зеленчуци, ядки и да получите вкусна и хранителна напитка, която освен, че ще ви засити за дълъг период от време, ще засили и детоксиращите процеси в тялото, ще го снабди с повече витамини, минерали и полезни вещества. Суперхраните са това, което прави “чудесата”. 
Използвам куркума, която действа добре на храносмилателната система. Подобрява работата на жлъчката и черния дроб и като цяло е известна с пречистващата си сила. Конопеното семе е източник на хранителен протеин, богато е на желязо, магнезий. А спирулината се води една от "най-пълноценните храни" на планетата. Има силно имуностимулиращо действие и е лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Детоксира организма от токсините и отново е с високо протеиново съдържание. Аз избрах да заместя едно хранене със смути, което да залъже желанието ми за сладко в следобедните часове, а и да ме засити до вечеря. 


Ето и моите 3 рецепти за детокс смутита : 

1. Смути "Нямам време" 

детокс зелено смути рецепти
Такива миксове може да намерите в Lidl Bulgaria. 

2. Смути "Зелена сила" 
детокс зелено смути рецепти

3. Смути " Не си падам по здравословните неща"


💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required