Мини Павлова - рецепта 🎂

Не знам защо бях решила, че тази торта е сложна и изисква по-специални познания в сладкарството. Успях да я направя още от първия път и заслужава място в блога !
мини торта павлова
Преди да започнете :
  • Рецептата наистина не изисква по- специални умения. Просто да следвате стъпките точно и да имате търпение да изпечете ( или по- скоро изсушите) основата за тортата( това е най- дългата, но реално и най- лесната стъпка от тази рецепта).
  • Аз използвам тип планетарен миксер, но и без него ще се справите. Просто трябва да се уверите, че сте разбили белтъците на сняг( нали се сещате за теста с вдигане на купата над главата!).
  • За да си подсигурите хубавото разбиване на белтъците задължително използвайте суха купа и бъркалки ( за предпочитане метални).
  • Тортата не търпи - тоест трябва да се яде в същия ден, защото блатовете започват да се топят. Аз я забърквам, докато Иван спи, пека я следобяд и хоп- готова е за вечерта.
  • Чудесна е ако очаквате гости или просто искате да се поглезите, защото наистина става много лесно и няма как да сгрешите с вкуса!
  • Оригиналната рецепта е от готварската книга на Дани, като аз намалих доста количеството захар, просто защото не обичам прекалено сладките десерти. Ако искате погледнете нейната рецепта тук.
мини торта павлова


Необходими продукти :
🎂 За целувчения блат : 
3 белтъка от яйца на стайна температура ( 105 гр.)
150 гр. кристална захар 
1/2 ч.л. царевично нишесте 
щипка сол 
1/2 ч.л. оцет 
🎂 За крема :
125 гр. сладкарска сметана 
25 гр. пудра захар 
100 гр. заквасена сметана
няколко капки ванилия 
няколко капки прясно изцеден лимон 
🎂 За декорация : 
свежи пресни плодове 


Приготвяне :
👩🏻‍🍳 На основата 
1. Застелете си тавата за печене с хартия за печене. Използвайте малка чинийка или чашка и молив за да изрисувате желаната от вас форма и големина на тортата. Аз използвам малка чиния от комплект за кафе или метален ринг. 
2. Включете фурната на 180С. 
3. Разделете белтъците от жълтъците внимателно, като отделяте белтъците в суха (по възможност метална) купа. Постарайте се да няма никакви жълтъци при белтъците, за да може хубаво да се разбият на сняг. 
4. Започнете да разбивате белтъците на ниска степен, до получаване на хубави мехурчета. Добавете част от захарта и увеличете скоростта на миксера. Добавяйте лъжица по лъжица от захарта, докато свърши. 
5. Когато сместа стане лъскава и лепкава прибавете оцета и нишестето и разбъркайте. Белтъците трябва да са като пухкав сняг! Тук е моментът за проверката с обръщането на купата.
6. Със суха шпатула сложете сместа върху предварително изрисуваните форми. Може да използвате ринг, за да оформите по- хубав кръг, да използвате кръгови движения или да издърпате белтъците нагоре. Във вътрешността направете кладенче, за да се освободи място за крема. 
7. Намалете фурната на 90С ( с вентилатор) и печете 3 часа. Изключете и оставете вътре до пълното охлаждане на целувките. 
👩🏻‍🍳 На крема
1. В суха купа разбийте сметаната и захарта до пухкавост. Докато разбивате прибавете ванилията и лимоновия сок.
2. Добавете заквасената сметана и разбийте добре.

👩🏻‍🍳 Сглобяване 
1. Сглобете тортата преди сервиране, защото блатовете наистина не държат много. 
2. Напълнете "кладенчето" с крем и декорирайте с пресни плодове по избор. 
торта павлова рецепта

лесна рецепта за торта



Рецептата е адаптирана от Cooks and bakes
💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required