Първи месец с бебе- любими продукти

В тази публикация няма да намерите списък със "задължителни покупки". По мое мнение, няма универсален такъв. Всички млади родители се стараят да изберат най- хубавите и правилни продукти, стресът е голям, а всъщност това, от което най- много се нуждае бебето в началото е любов. Другите неща постепенно се напасват, купуват и нагласят. 

Все пак съм приготвила един списък с продуктите, които използвах най- много през първия месец с бебе Иван : 
кърпи Икеа
Първоначално си мислех, че няма да използвам всичките 10 броя и част от тях ще ми останат за лицето, обаче всичките влизат в употреба! Къде да избърша някоя плюнка, повърнато, напишкано. Замятам си ги на рамото, бърша себе си, подсушавам играчки на тях - могат да се използват за абсолютно всичко и абсолютно навсякъде. Много са удобни и имах навсякъде из къщата, дори и в кошарката му в началото. 

помпа Медела мнения
Още преди да родя си бях решила, че за мое собствено спокойствие трябва да имам помпа за кърма. Няколко познати ми препоръчаха Медела и не съжалявам изобщо. Инвестицията не е никак малка, но тази помпа ми помогна много. Супер лесно се използва и не усещам никакъв дискомфорт с нея. Много е компактна и сравнително безшумна. 

Шишето на марката е много добро също. Моето бебе е само на кърма засега, давала съм от шишето 3 пъти и съм нямала никакви проблеми след това. Към комплекта с помпата си имах малко шише, но реших да взема още едно по- голямо. В момента го използвам за вода и това е едно от малкото шишета,с които Иван не се дави. 

Кремът за зърна започнах да използвам около 2 седмици преди да родя. Бях го взела с мен и в болницата. Първият месец се мажех почти постоянно, общо взето след всяко хранене и нямах проблем с разранени зърна в нито един момент. Хубавото е, че той може да не се отмива, ако ситуацията е много напечена и се наложи веднага да нахраните бебето. 

бебешко легло Jane
Тъй като съм доста ниска реших, че подобен тип легло ще ми е много по- удобно в началото и съм била абсолютно права. Това май се оказа любимата ни и най- практична покупка към този етап. Харесваме го много, защото : 
- е лесно подвижно и в началото го местихме от хола в спалнята, до леглото, до масата, до дивана- където ни потрябва и нямаше нужда да купуваме допълнително гнездо или нещо подобно. Дори го бяхме взели с нас на почивката ни до Старосел. 
- има 5 нива на повдигане и възможност за наклон на самото матраче против рефлукс. 
- точно към този модел имаше включени чаршаф, възглавнички и олекотена завивка. 
- като най- голям минус отбелязвам, че ще трябва скоро да се разделим с него, защото е до 9 кг( около 6тия месец).😔

органайзери Икеа
Тези органайзери ги бях видяла от Поли и знаех, че трябва да ги имам. Доста са удобни и спестяват и място. 

книжка жирафчето софи
Още от първата седмица Иван започна леко да се заглежда по шарките. Към днешна дата, това му е любимата играчка. Има шумкащи странички, както и писукаща част, което вече допълнително му грабва вниманието. Пере се лесно и изсъхва бързо, което означава, че ще става и за периода,  в който всичко се тества с устата. 


Това далеч не са всички покупки, които сме направили. Постарах се да се информирам максимално, за да избегнем купуването на излишни работи, но все пак има неща, които бих сменила или които в последствие не харесахме. Две неща, които лично ние не използвахме много- повивалник и козметичен комплект. Лично за нас се оказаха абсолютно излишни, но нямаше как да го знаем предварително. Нещо, което научихме още на 2рия ден от родителството е че човек се учи в движение.

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required