Първи рожден ден и кръщене - организация, оригинални подаръци, подготовка

За първи път организирах каквото и да е събитие. Бях кълбо от нерви, мислех, че нещо ще се провали в последния момент или че ще забравя нещо, но май се справих добре и всички си изкараха много приятно! 

как да организираме първи детски рожден ден

Ето и моят опит : 

  • Организацията - започнахме със списъка за гости. Преди да изберете датата и поканите всички гости, трябва да проверите дали заведението, църквата, фотографа, фризьори, гримьори, декоратори( всичко, което ви е важно) са свободни. Иван има рожден ден на 22ри май и бяхме решили да празнуваме на този ден. Обадихме се на всички приятели, а след това се оказа, че ресторантът е запазен за тази дата. Разчитахме на това, че има доста време и живеем в малък град, а то се оказа, че някой ни е изпреварил с няколко месеца! Избрахме следващия ден и трябваше да предупредим всички наново. Спряхме се на любим ресторант, като преди да изберем точното меню - опитахме всичко и се уверихме, че ни харесва!
  • Гостите - бяхме поканили всичките си по- близки приятели и най- близък кръг роднини, но пак си стана като малка сватба, защото бяхме към 50 човека. Богатство е да имаш толкова приятели и съм им безкрайно благодарна, че ни уважиха. Поканихме всички близо 2 месеца преди събитието, за да имат време да се организират и те самите. А няколко седмици преди датата организирахме и нощувките, понеже повечето ни приятели пътуваха от София.
  • Облекла - тоалета на Иван избрах от Okaidi. Кръстницата плаща тоалета, но предпочетох аз да го поръчам, за да мога да го пробвам. По- късно в Pepco открих доста добър комплект, на по- достъпна цена. Моята рокля беше от Christine fashion, шиха я по мои размери. Не препоръчвам с две ръце, защото имаше леко объркване и забавяне покрай нея, но пък в крайна сметка ми пасна перфектно и се чувствах много специална в нея!
  • Избор на кръстници - тук може да питате 10 човека и да получите 10 различни отговора. Трябва да е мъж, трябва да е жена, може да е роднина, не може да е роднина. Ние избрахме кръстници да бъдат нашите кумове. Не съм правила специални покани. 
  • Подаръците - исках да избера подаръци, които ще останат за спомен, но не само. Исках нещо лично, нещо, което ще краси дома на всеки, нещо, което ще носи усмивка всеки път като се погледне, а не такова, което просто ще стои в някой шкаф. За всички гости избрах по един персонализиран магнит ( с надпис Иван става на 1) и една свещ, отново персонализирана. Магнитите поръчах от One pixel  и останах много доволна. Направиха ми няколко дизайна, докато не се получи точно това, което искам и ги изработиха супер бързо. Пристигнаха и индивидуално опаковани, което за повода си беше идеално. За свещите го бях решила много отдавна и съм благодарна, че покрай Инстаграм разбрах за Moments Now candles. На нас ни трябваха 30 броя свещи, така че се ориентирах към раздел корпоративни клиенти. Изпратих запитване, получих оферта, след това се спряхме на дизайн - отново останах с много приятно впечатление. Изключително внимание към детайла и много лично отношение. Всяка свещ дойде опакована в индивидуална торбичка. Отделно си закупих малки торбички от Джъмбо, които декорирах с персонализирани стикери. Стикерите поръчах от gifty.bg, пак препоръчвам, защото останах доволна. Този избор на подаръци е малко нестандартен за тези поводи, но мисля, че се хареса на всички, защото е личен и много специален. Разбира се, цената на подобни персонализирани продукти е една идея по- скъпа, така че тук всичко зависи от бюджета ви. В интернет видях чудесна идея за благодарствена картичка, с отпечатък от ръката на детенцето. Още нещо, което получих като идея бяха картички със семенца, които да се засадят. 
оригинални подаръци за кръщене

украса за първи рожден ден и кръщене

А най-важния съвет, който мога да дам е да се забавлявате истински и да се усмихвате повече! И правете снимки, много снимки (ние забравихме да се снимаме с телефон и разполагаме само с професионални снимки - нещото, за което съжалявам най- много...)

💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required