Опознай кухнята с най- малките

Моят мъж все твърди, че Иван е супер спокоен, докато е с мен в кухнята. А аз тайно го подготвям за главен готвач ( сещате се, да има кой да ме отмени в готвенето след години!👀😁) 

Истината е че единственият начин да успея да сготвя нещо е да взема Иван с мен. Правя го, откакто може да седи и предполагам, че вече е свикнал. Като казвам, че е свикнал, не си мислете, че просто го оставям в столчето за хранене и той стои там без да гъкне - все пак е бебе (и то с доста енергия, което вече смело се изправя навсякъде и става все по- самостоятелно човече), затова ми се налага да мисля разни занимания с подръчни материали! 


Ето и любимите такива : 

1. "Дървени прибори" - в нашия случай са кокосови купичка и лъжица, просто защото имам такива вкъщи. Иван обожава да тропа по купичката, да удря с лъжицата и да я гризе. Не се притеснявам, че ще се нарани и по този начин също упражнява "оцелването на устата" с прибори, докато си играе. Може да използвате различни прибори, които ви се намират под ръка. Моят съвет е да са по- мънички, за да се хващат по- лесно. 


2. "Боб в шише" - за тази игра ви трябва старо шише с биберон и различни зърнени култури. Аз използвах червен боб, ориз и кафе на зърна. Шарени са и грабват окото, при мърдане издават звук, по- малките зърна влизат в биберона - всичко представлява интерес за малкото човече. 


3. "Магнити и хладилник" - може да приближите детето до хладилника и в зависимост от възрастта му може да измислите различни вариации - да ги отлепя и залепя, докато вие разказвате различни истории за местата, от които са магнитите; да търси определен магнит. Тази игра не сме я пробвали вкъщи, защото сме с вграден хладилник, но ми се струва много забавна( в нашия случай, по- скоро ще вадя магнитите от устата на Иван).


4. Храна - най- голямата забава вкъщи вече е храната! Показвам му какво правя, пускам детски песнички и му давам да гризка нещо. Ако не мога да отделя от нещата, които готвя - предлагам хляб или бебешка бисквитка( рецепта за такива тук). 


💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required