The (R)Evolution of my hair

Здравейте,момичета!!
Откакто се помня имам странни виждания и желания за косата си.. Един ден искам къса,друг-дълга,черна,червена,с кичури,с бретон..без.Познато ли ви е??

Често сменям прическите си,но те бързо ми омръзват . Модните тенденции изообшо не помагат в случая.
Обичам да експериментирам и да подлагам косата си на доста "тормоз" ..До сега не съм говорила за това,но преди време имах здравословен проблем,който се отрази тежко върху косата ми..Доста голяма част от нея опада и дълго се борех с това да я заздравя и върна обратно..Пих доста неща  и я мазах с какви ли не чудеса,драстично я скъсих..Бих казала,че положението е доста по-добре.

Но има едно нещо,което много пречи на косата ми-и това е топлинната обработка.Когато бях малка имах доста гъста и  чуплива коса,но когато пресите за коса нашумяха,направих грешката да заобичам резултата.Обичам косата ми да е права и подредена.Справям се много бързо с изправянето,намерила съм точните продукти и знам какво и как харесвам.От години това не се беше променяло .. Докато преди няколко дни не ме озари великата идея(естествено,когато бях под душа),че вече съм готова да намаля този "тормоз"..


Признавам си ,че не е много лесно да прекъснеш навиците,които си си създал..Не е лесно да направиш нещо различно и да срещаш странните погледи на някои хора..Но си заслужава.Не знам колко ще задържа тази промяна,но вече трета седмица пресата ми за коса събира прах,а косата ми се радва на спокоен живот :D
Вече се чудите какво толкова съм променила сигурнo..След баня използвам Mythic Oil-a на Loreal и стоя колкото се може повече с мокра коса(около час-час и половина).Впръсквам възстановяващ спрей и използвам сешоар за не повече от 5 минутки.След това разделям косата си на 3 части и я сплитам..На сутринта разплитам плитките,придавам лек обем и ако е станало прекалено рошаво..ами разхождам си се рошава :D И не използвам никакви преси или маши.


Надявам се да сте разбрали нещо от моя импулсивен и объркан пост.. Просто исках да се "изповядам" някъде и какво по-добро място от това..Исках да кажа,че с всичко случващото се днешно време доста често забравяме истинските неща и се стремим да променим много неща в себе си.С всички модели и актриси,които постоянно ни се показват перфектни е много лесно да се заблудиш и да бленуваш тази "перфектност" .. 

Е аз може и да нямам перфектната коса,перфектното лице или ръст..но това не ми пречи да съм щастлива и горда със себе си.Каквито трябва да сте и вие !!

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required