Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване

Виена е изключително колоритен и стар град. Известна е като "Градът на музиката", а също и "Градът на мечтите". Качеството на живот там е доста високо. Центърът  е пълен с дворци, музеи и църкви в бароков стил, много паркове, паметници и други. Да успееш да видиш всички красоти за такъв кратък срок си е направо невъзможно! Още преди да тръгнеш трябва да решиш дали искаш да се потопиш в атмосферата на града или искаш да видиш по- известните музеи! 

Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване

Ние заложихме на първото и решихме, че този път няма да се впуснем в маратон по обикаляне на музеи, а ще се насладим изцяло на красотите на града. Програмата ни все пак беше плътна и предварително проверена и нагласена. Различното беше, че се наслаждавахме на архитектурата отвън, наблюдавахме хората, хапнахме разнообразни храни. 


🛌  Къде да отседнете ? Хотел Secession ! Запазихме го буквално в последния момент, директно през сайта, защото беше по- изгодно, отколкото през booking. Платен паркинг срещу заявка на цена от 25 евро на ден. Може да доплатите и за закуска. Стаята беше просторна, чиста и светла. Това, което най- много ни грабна беше локацията - на пешеходно разстояние от историческия музей, от центъра, Naschmarkt и метростанция. Под него имаше чуден виетнамски ресторант. 

‼️ Имайте предвид, че неделя е почивен ден и почти всички магазини не работят. ‼️


🎡 Ден 1 🎡
Пътувахме с кола. Сутринта ни започна с шопинг 🛒 в outlet Parndorf. Следобед се настанихме в хотела и започнахме с разходките!
🗺️ Видяхме Hofburg, State opera, St Stephen’s cathedral, Stephansplatz, Neue burg, Albertina, MuseumsQuartier.
☕️Пихме кафе пред St Stephen’s cathedral и вечеряхме 6 етажа по- нагоре в ресторант Onyx.  Беше петък вечер, но все пак успяхме да си направим ранна резервация, докато се разхождахме и хапнахме с прекрасна гледка към катедралата. 😍
Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване

🎡 Ден 2 🎡
Закусихме в Joseph brot на Führichgasse. Закуската беше изключително вкусна, но и малко скъпа- излезна ни почти 100 лв. 
След това продължихме с разходка около Rathausplatz, Votivkirche, Volksgarten и католическата църква St. Peter. Обядвахме на крак, пихме Starbucks, попаднахме на нещо като битак и минахме през магазините на YSL, Hermes и Cartier. Отправихме се към Natural history museum. Входът е 16 евро на човек, препоръчвам го, ако сте с деца над 5 години.
Следващата ни спирка беше Belvedere palace. Разходихме се из градините и му се полюбувахме отвън, което е безплатно. Имаше 3 вида билети за посещение на самия дворец.
След това минахме през прословутия Naschmarkt, който е пълен със сергии с пресни продукти, турски деликатеси, сирена и магазини за сувенири. Оттам се отправихме към виенското колело в Prater park 🎡( само на няколко спирки с метрото) и видяхме Виена от високо. 
🍴Завършихме с вечеря в мексиканския ресторант Santos Neabau ( задължително с резервация) и 35 хиляди крачки за деня! 🪫
Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване

Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване

Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване
🎡 Ден 3 🎡
Последният ден оставихме изцяло за Schönbrunn palace и всички красоти към него. 😍
Билети купихме онлайн, с предварително избран точен час за влизане в самия дворец. Може да си изберете пакетни цени или да платите за всяка “атракция”( градини, лабиринти, парници и т.н.) по отделно. Ние избрахме Classic pass plus, който включваше почти всичко възможно срещу “скромната” сума от 69 евро на възрастен. 💸 Има няколко ресторанта на територията му, които също са с високи цени.
Най- впечатлени бяхме от зоологическата градина🐾, която отново е с огромни размери. Успяхме да я разгледаме за около 3 часа, с бързо, почти спринт темпо! 🤣 Страхотна атракция за деца. 👌 Там също има павилиончета и места за хапване, на които обаче имаше опашки, така че препоръчвам да си носите поне вода и лек снак.
🍴Вечерята беше във виетнамския ресторант Saigon и мнооого ни хареса! 🤗
Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване

Пътеводител : Виена за 3 дни - програма, цени, настаняване

Въпреки размерите се, Виена ми се стори спокойна и тиха- чудесно място за разходки! Хората бяха много усмихнати и спокойни. Всичко беше много зелено, подредено, изключително поддържано и красиво. Бих казала, че е скъпа дестинация- ако решите да влизате в повечето музеи, дворци и други и да се храните максимално разнообразно. 

💛

Последвайте ме Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin

*Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.*

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required