Какво да четем, когато ни липсва мотивация?

Явно всички книги, които прочетох последно време си оказаха влиянието, защото желанието ми да пиша се върна отново. Именно затова реших да започна със списък с книгите, които ми помогнаха да си върна мотивацията и ми дадоха храна за размисъл.

Силно вярвам, че няма излишно прочетена книга. Нямам любима книга и рядко слагам някоя в графата " Не става". Но пък винаги има такива, които се открояват повече от други, които ме карат да се замисля, които ми дават различна гледна точка.
мотивационни книги


Ето някои от тях, както и част от любимите ми цитати :


Никога няма да сте щастливи, ако продължавате да търсите какво е щастие. Никога няма да живеете, ако търсите какво е смисъл на живота.

Невинаги контролираме нещата, които ни се случват. Обаче винаги контролираме начина, по който интерпретираме онова, което ни се случва, както и собствената ни реакция. 

В действителност ние не знаем кое е позитивно преживяване и кое- негативно. Някои от най- трудните и стресиращи моменти в живота ни са също най- формиращи и мотивиращи личността ни.

Хората трябва да осъзнаят, че можем да създадем промяна, като променим себе си.

Качеството на живота в крайна сметка зависи от качеството на взаимоотношенията. Не от постигнатото, ума или богатството ви, а от какви са взаимоотношенията ви, които всъщност са отражение на вашата почтеност, способност да мислите за другите и щедростта ви.

Увереността и щастието не са късмет или нещо, което се случва само на другите- те са решения, които вземаш и които изискват усилия, отдаденост и вярата, че наистина ги заслужаваш.

Сега, когато поглеждам назад, виждам, че всичко е имало своя смисъл. Нищо в живота не е напразно. От всичко можеш да извлечеш нещо положително.

Човек не бива да прекарва живота си така, сякаш всичко е заменяемо. Сякаш предаността е едно нищо. Днес хората подменяха вещите си толкова често, че опитът да бъдат направени така, че да издържат по-дълго, ставаше безсмислен. Ами качеството. Вече никой не се интересуваше от качеството. 

Вярваше в някои неща : в справедливостта и честността, в упорития труд, в това, че докато си на този свят, трябва да постъпваш правилно. Не го правеше, защото щеше да получи медал, диплома или потупване по рамото, а защото е правилно.

Съществуват топ 5 на нещата, за които хората съжаляват в края на живота си. И на първо място е това, че не са имали смелостта да се заемат с онова, което са искали. Така че, ако възнамерявате да живеете поне още няколко години, то, изглежда, вече е време да започнете! 

Нито един човек не е бил обикнат за това, че винаги казва “да”. В повечето случаи неумението да казваш “не” е слабост, предизвикана от ниска самооценка.


💛
Последвайте ме в Facebook | Instagram | Youtube | Bloglovin
*Книгата ми е предоставена като PR пратка от издателството, но мнението ми не е повлияно
от това. 
**Линковете са добавени за ваше улеснение и аз не печеля нищо от тях.**

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required