Искрено и лично : За постите

Както неведнъж съм споменавала в социалните си мрежи-реших да спазвам Великденските пости.Това ми решение предизвика много странни погледи и коментари и за това реших да посветя един пост по темата.

Великденски пост

Искам да започна с това,че въпреки малките си размери-много обичам да си похапвам и по-точно да си угаждам.През живота си не съм спазвала нито една диета или режим.Първото нещо,което спазих бе Коледния пост.Решението го взех супер импулсивно,както стана и с това за този.Просто ми дойде отвътре. Събудих се една сутрин и си казах "Защо не?"  

Едни от най-често задаваните ми въпроси бяха: 
  • "Защо го правиш?" - Правя го за себе си!Не го правя по религиозни причини,не го правя за да отслабна.Правя го за да предизвикам себе си,за да се пречистя и подготвя за нови предизвикателства.Чувството за удовлетвореност,че съм успяла да си поставя "почти невъзможна" цел и да я изпълня е просто невероятно(почти същото като да изям едно шоколадово суфле след този дълъг пост)
  • "Как издържаш толкова време без месо?" - За мен месото не е проблем.Не съм вегетарианка,просто не изпитвам нуждата да ям месо често.Не обичам и морската кухня.Друго са обаче едни запечени картофки със сметана и сиренца! Липсват ми животинските продукти,а не самото месо.
  • "Какво изобщо ядеш като постиш?" - Вече свикнах с постенето и ми е много лесно да си забъркам разни манджички в къщи-паста със сос от различни зеленчуци,ориз със зеленчуци,боб,леща и още 100 неща с картофи,запечени/задушени зеленчуци,кюфтета от леща,сърми и какви ли не още чудесии. Проблемът идва,когато трябва да се храня някъде навън.Дори и в София,в повечето заведения няма много избор на веган ястия. Посетих доста места и най-любимите ми се оказаха: 
Ресторант Щастливеца-където правят най-якото веган ризото,а обстановката в самите ресторанти е уникална.
Великденски пост
*Ресторант Годзила,в който правят най-вкусните зеленчуци на скара,има два вида веган торти и страхотни салатки.
Великденски пост
*Няма как да пропусна и Gelateria Naturale,където може да намерите домашно приготвен и уникално вкусен сладолед.
Великденски пост


Ето ме към края на поста-все още съм жива,не съм останала кожа и кости,не съм стояла гладна и съм страшно доволна от себе си!Чувствам се много добре и тялото ми изглежда добре.Дори лицето ми изглежда значително по-добре през последните няколко седмици.

Постът ме научи на няколко много важни неща.Вече уважавам и ценя много повече храната,това какво и как се сервира пред мен.Имам много ясно изразен вкус и знам какво ми харесва и какво не.Мога да издържа доста дълго време без мляко и сирене! 
Научи ме,че за да постигнеш нещо в живота-трябва да си готов и да го искаш наистина,да ти идва отвътре!Нещата не стават на сила! 

Последвайте ме в Facebook | Instagram | Bloglovin

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required