Коледен Декупаж

Здравейте,прекрасни!!
Ако обичате да майсторите неща с ръце..то тази публикация е точно за ВАС . 
Малко в последния момент, но днес съм тук да споделя с вас една идея за коледна декорация..а защо не и коледен подарък. 


Необходими материали : 
  • Бял латекс или акрилна боя
  • Салфетен лак
  • Гъбичка за чинии 
  • Четка за оцветяване 
  • Предмети,които ще декорирате
  • Коледни салфетки 
  • Ножица

Преди да започна .. трябва да ви предупредя,че е супер пристрастяващо.Аз започнах с 2 чашки..но после реших да направя още 2 купички,2 бутилки,1 буркан и една чиния ..Ако има етикети по предметите,които сте избрали-те трябва да се отстранят. Това е най-досадната част. 
След като предметите са чисти и сухи , трябва да се покрият с латекс. Слагам малко от него,на ръба на гъбата и с потупващи движения покривам целите предмети. Първо покрих дъната им , оставих ги да изсъхнат малко и довърших другия край. 



След като всичко е боядисано и изсъхнало добре, идва най-забавната част -декорирането. Избирате си салфетка и мотив и го изрязвате внимателно .След като сте го изрязали,трябва да отделите пластовете на салфетката. Моите имаха три пласта. Лично на мен ми е по-лесно първо да изрежа и после да отделя пластовете. Но ако искате , може първо да отделите всички пластове и след това да изрязвате.

 

Следващата стъпка е да оставите въображението си да се вихри. Изрязвате,намествате,размествате ,нагласяте.. Когато сте готови, "запечатвате" всичко със салфетния лак. Аз нанасям лакът първо в средата на фигурката и след това в другите посоки. Работя с четка за рисуване,бавно и внимателно.  Важното е да не разкъсате тънката салфетка, за това не трябва да натискате много или да правите резки движения. Когато сте доволни от получената декорация - не забравяйте да покриете целия съд със салфетен лак. 


Оставят се да изсъхнат за няколко часа и са готови!
Моите купички вече са пълни със сладки и готови да зарадват някой. 


Обичате ли да майсторите такива неща ? 

Няма коментари

Абонирай се за Глам новини

* indicates required