Разходка из Кърджали

Здравейте,прекрасни!!
Вчера с женската част на семейството решихме да си спретнем малка екскурзийка . Няма да изпадам в дълбоки обяснения ,а ще ви покажа повече снимки . Надявам се да ви е интересно :)

Първата ни дестинация бяха "Каменните гъби" . 

Буквално това са камъни покрай пътя до село Бели Плас . 
Местенцето е малко и се разглежда бързо. Покатерихме няколко "гъби" ,за да направим по-хубави снимки и продължихме нататък. 


Следва "Каменната сватба" , която се намира до село Зимзелен. 

Също не много голяма забележителност . Не отнема много време. Отново има малко катерене.


Следва крепостта Моняк . Намира се над язовир Студен Кладенец и след село Широко поле. Пътят до там е малко странен и няма много табели ,но с помощта на няколко културни баби стигнахме до там.Оставихме колата и започнахме да се катерим нагоре.


Катерихме се около 3-4 км и стигнахме до върха.  Там се разкрива уникална гледка , която ти спира дъха. Постояхме малко и се запътихме надолу. Пътят беше много по-лек,отколкото нагоре и определено си заслужаваха усилията. 

Следващата дестинация беше плаващия ресторант "Моби Дик" , който се намира след град Кърджали. Приятен малък ресторант , който е направен над язовир Кърджали. 


Последното място , на което се отбихме беше Регионалния исторически музей на Кърджали. Разочарована бях от посрещането им ,но .."българска му работа" . Музеят отвън прилича на старинен замък. 


Вътре е разделен на 3 етажа и всеки има различна тематика. Доста ми допадна. Пресъздадени са носии,облекла,накити,инструменти,камъни,станове и цели стаи. 

Надявам се тази публикация да ви е харесала. :))

4 коментара

  1. Много красив музей, не сме обикаляли около Кърджали, само около Смолян с половинката. Какви красоти има да се посетят!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Давайте, докато време още не е станало много студено :)) И около/в Смолян има много красиви неща също .

      Изтриване

Абонирай се за Глам новини

* indicates required